Home»Muzika»Homeland»Omaž Neši Leptiru na koncertu Nevernih beba 14. februara u Pančevu

Omaž Neši Leptiru na koncertu Nevernih beba 14. februara u Pančevu

5
Shares
Pinterest Google+
Neverne bebe/Photo: AleX
Neverne bebe/Photo: AleX

Tradicionalni koncert koji 14. februara grupa Neverne bebe već devet godina održava u sali Centra za kulturu u Pančevu, ovog puta će imati i još jedan posebno emotivan momenat.

Uz brojne novine na repertoaru i pesme koje bend na koncertima ne izvodi često, frontmen Milan Đurđević najavljuje premijerno izvođenje pesme “Suze sa zvezda padaju” na poslednji tekst Nenada Radulovića – Neše Leptira. Ovaj tekst porodica je čuvala 29 godina, a prerano preminuli omiljeni muzičar svih generacija napisao ga je na bolničkom receptu nekoliko dana pred smrt.

Nenad Radulović, Neša leptir/Photo: Privatna arhiva
Nenad Radulović, Neša leptir/Photo: Privatna arhiva

U spotu koji oslikava jedan od poslednjih dana Nešinog života, u tajnom odlasku iz bolnice uz pomoć mističnog prijatelja, dečaka koga glumi 14 – godišnji Nikola Radulović, rođeni Nešin bratanac i budući glumac, Neša radi stvari koje je voleo: vozi plavi bicikl široko raširenih ruku, sanjari pored vode, obilazi pozorište DADOV i, kako je govorio, svoju drugu kuću, Radio Beograd.

Izuzetno emotivno, Nešin lik je dočarao jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije Bojan Perić, koji u spotu nosi originalnu garderobu, Nešin sat, čita knjigu koju je poslednju pročitao u bolnici – “Tibetansku knjigu mrtvih”.

– Ovaj trenutak je za mene mnogo više od jedne pesme i trenutne inspiracije, ovo je pre svega omaž velikom umetniku ali i način da se vratimo pravim vrednostima i onima čija je identifikacija njihovo delo. Pesma je, uz podsećanje na Nešinu tragičnu sudbinu i prerani odlazak, velika poruka života i radosti jer je on u sebi nosio i nesebično delio baš to, potpuno autentično i iskreno. Velika je to odgovornost ali i čast koju smo dobili na poverenje od porodice Radulović – kaže lider Beba Milan Đurđević.

Neverne bebe/ Photo: AleX
Neverne bebe/ Photo: AleX

Nenad Radulović, popularni Neša Leptir preminuo je 12. februara 1990. u 31. godini života a iza sebe je ostavio vanvremenske hitove koje i dan danas vole sve generacije: “Grudi moje balkanske”, “Nataša”, “Jeleni umiru sami”, “Taksi”, “Vrati se”, “Srce od meda” i mnoge druge.

Pogledajte spot za pesmu “Suze sa zvezda padaju”:

Previous post

"Život je lep"... Premijera novog video singla pančevačkog benda RAMPA

Next post

Give Stupidity a Chance... I Pet Shop Boys snimili pesmu o predsedniku SAD

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *