GLUMCI BDP SE POBUNILI PROTIV “BALKAN AWARDS”: Šta je sledeće? Finale Zadruge i Parova na velikoj sceni? Prenosimo integralno saopštenje glumačkog ansambla

0
88
BDP/Photo: facebook@www.bdp.rs
Oglasi

Glumački ansambl Beogradskog dramskog pozorišta na Crvenom krstu oštro je reagovao na odluku upravnika Slobodana Ćustića da za određenu novčanu nadoknadu (pominje se suma od samo 150.000 dinara), ustupi prostor za pomenuti “Balkan Awards” (tako se zove u originalu), nekadašnji Oskar popularnosti, koji se u svojim zlatnim danima održavao u mnogo većim prostorima.

Na Sceni “Rade Marković” te večeri bi, kako se u najavi kaže, između ostalih trebalo da nastupe Željko Bebek, Kiki i „Piloti”, Željko Vasić, Valentino, Željko Samardžić, Van Gog i, sudeći da je prva na toj-listi, zvezda večeri – Dragana Mirković. Uz neimenovane “specijalne goste”.

Kao što smo naveli, to je proizvelo nezadovoljstvo glumaca Beogradskog dramskog. Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

“Povodom odluke uprave Beogradskog dramskog pozorišta da Scenu ‘Rade Marković’ ustupi događaju ‘Balkan Awards’, mi dolepotpisani izjavljujemo sledeće:

Odluka da pozorište koje je prema statutu osnovano da bi ‘pomoglo da se upoznamo sa onim što se dešavalo na vodećim svetskim pozornicama’ na ovaj način koristi scenu koja nosi ime jednog od najznačajnijih jugoslovenskih glumaca 20. veka je poslovno loša. Smatramo da se na ovaj način obesmišljava postojanje pozorišta i njegova misija kao i da se na ovaj način izneverava pozorišna publika. BDP i njegov ansambl ne deli vrednosti ‘Balkan Awards’.

‘Balkan Awards’ je manifestacija šunda, kiča i najgoreg ukusa i nije joj mesto na sceni gradskog pozorišta. Na scenama ovog pozorišta su nastupali velikani pozorišne umetnosti koji su tu ostvarili neke od najboljih predstava tadašnjeg trenutka. Pozorište treba da predstavlja ustanovu koja se bavi prosvećivanjem društva.

Mišljenja smo da nakon ovakve odluke uprave možemo jedino još očekivati finale ‘Zadruge’ i ‘Parova’ na velikoj sceni. U cilju sprečavanja dalje degradacije pozorišta i glumačkog poziva, oštro se protivimo ovoj odluci i glasno kažemo: Estradi nije mesto na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.”

U potpisu: Ivan Tomić, Paulina Manov, Nataša Marković, Vesna Čipčić, Ljubinka Klarić, Andrej Šepetkovski, Slobodan – Boda Ninković, Ivana Nikolić, Anja Alač, Jelisaveta Orašanin, Marko Živić, Milica Zarić, Vladan Milić, Slađana Vlajović, Sandra Bugarski, Milan Čučilović, Aleksandar Alač, Jadranka Selec, Jovo Maksić, Pavle Pekić, Lako Nikolić.

[infobox title=’Ćustić: Namera nije lepa’]

Slobodan Ćustič/Photo: YouTube printscreen
Slobodan Ćustič/Photo: YouTube printscreen

– Dragana Mirković ne nastupa na tom događaju, dolazi samo kao gost. Nastupaju relevantni izvođači pop i rok muzike. I to je juče rečeno nekim glumcima, koji su skoćili u bazen, ne videvši da nema vode. Sve su to gomile nesklada između ambicija i mogućnosti, pri tom ignorišući činjenice. Namera nije baš lepa. “Kakve su ti misli, takav ti je i život”, otac Tadej. Ovo je Srbija – izjavio je za Blic upravnik Slobodan Ćustić.[/infobox]

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime