Home»Muzika»PREDIN PRED KONCERT NA KOLARCU: Sve je postalo površno i usputno, ne gleda se više u oči, već odmah među noge

PREDIN PRED KONCERT NA KOLARCU: Sve je postalo površno i usputno, ne gleda se više u oči, već odmah među noge

4
Shares
Pinterest Google+
Zoran Predin/Photo: facebook@predin.zoran
Zoran Predin/Photo: [email protected]

Uz moje pesme se publika oslobodi svakodnevnih briga, pa onda u sebi probudi radoznalost i dosta često, bar u mislima, krene u akciju realizovanja skrivenih snova, kaže za Tanjug poznati slovenački kantautor Zoran Predin.

Sa svojim bendom Lačni Franz, Predin će održati akustični koncert pod nazivom “Akustična pusa ” 12. februara u Kolarcu.

Gošća na koncertu Zorana Predina i Lačnog Franza biće Anja Rupel, pevačica nekadašnje jugoslovenske elektro-pop atrakcije Videosex.

Predin i njegov bend imaju poseban tretman kod beogradske publike decenijama unazad.

Gost iz Slovenije uspešno kombinuje šarm šansone sa razbarušenošću rokenrola i vicom džipsi svinga. On ističe da sa velikom radošću u srcu stiže u Beograd.

– Beograd je ozbiljan izazov za sve koji žele u njemu da predstave ono što rade. Sa publikom u Beogradu nema mnogo kompromisa jer zna šta je dobro… na muzičkoj sceni naročito. Uz moje pesme se publika oslobodi svakodnevnih briga, pa onda u sebi probudi radoznalost i dosta često, bar u mislima, krene u akciju realiziranja skrivenih snova. Kada ljudi krenu da pevaju sa nama, mi se raznežimo, sviramo bolje jer smo sretni – kaže Predin.

U vremenu sve češćeg izostanka boemštine iz naših života Predin kaže da više nema jakih boja i mirisa na muzičkoj sceni.

– Sve je postalo površno i usputno. Ne gleda se više u oči, već odmah među noge. Očigledno, ponosan sam dinosaurs starih vremena. Cvet, šapat, poljubac, uzdisaj, zagrljaj, jecanje… to su još uvek moji izbori – kaže Predin i dodaje da se u moru bezličnih, preslikanih proizvoda muzičke industrije pojavi neki subverzivni talentovani muzičar.

– Dobar je primer Kralj Čačka i njegova pesma Deda Mraz je švorc. To je pravi put. Originalno, hrabro i duhovoto. Tu su takođe uvek inovativni E-Play i provokativni Lude žene. Još uvek ima mladih autora koji znaju svoj put bez obzira na sve” – rekao je Predin.

Za svoju gošću na beogradskom koncertu kaže da je sa pravom budila maštu muškog dela publike osamdesetih godina prošlog veka.

– Moja je procena, da je u osamdesetima novotalasna muška generacija bila zaljubljena u Anju Rupel, njihova starija braća u Slađanu Milošević, a tate u Suzanu Mančić – kaže Predin.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

NOĆ ZA BEOGRADSKI REGE... Del Arno Bend sjajnom svirkom u Amerikani predstavio novi album

Next post

"Život je lep"... Premijera novog video singla pančevačkog benda RAMPA

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *