“Paralyzed”… Dream Theater ima novu stvar… a sviraće je sigurno i u julu u Sloveniji

0
34
Dream Theatre/Photo: facebook@dreamtheater
Dream Theatre/Photo: facebook@dreamtheater

Dream Theatre/Photo: facebook@dreamtheater

Uskoro izlazi “Distance Over Time”, četrnaesto studijsko izdanje jednog od najpoznatijih progresiv metal bendova, Dream Theater, a iščekivanje je dodatno začinjeno novim singlom – “Paralyzed”:

https://www.youtube.com/watch?v=C7m7l8iqGAk

Još jednu maestralnu pesmu Dream Theatera je video-animacijom “oživeo” Vejn Džojn, a Džon Petruči, alfa i omega benda, kaže:

– Pesma je introspektivna reakcija na negativne uticaje u međuljudskim odnosima koji su zapravo odraz tvrdoglavosti i zatvorenog razmišljanja.

Petruči pored sviranja odrađuje i producentski posao, a o novom izdanju još kaže:

– Kao producentu, želja mi je da slušaoci budu prožeti muzikom pa mi je cilj da pokušam da napravim produkcijski najbolji album Dream Theatera. Zaista sam želeo da za vreme snimanja uhvatimo onu pravu atmosferu, zadovoljstvo i strast koju imamo od početka celog procesa.

Distance Over Time, cover
Distance Over Time, cover

Pjevač Džejms Labri potvrđuje:

– Mislim da pesme jako dobro reflektuju tu energiju. Bilo je jako zabavno.

“Paralyzed” je treći singl s predstojećeg studijskog izdanja. Album je najavljen pesmom “Untethered Angel” (koju opisuju kao “pesmu koja je molila da se njome najavi album i pre nego što su sve ostale pesme snimljene”), a usledio je gitaristički nastrojen drugi singl, “Fall Into The Light”.

“Distance Over Time” album najavljen je za 22. februar, a zanimljivost je i kako će, osim izlaska novog albuma, prog metal ikone ove godie proslaviti i 20. godišnjicu hvaljenog albuma “Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory”.

U sklopu najavljene turneje, Dream Theater će ove godine posetiti blisku nam Sloveniju gde će se na Metal Days festivalu pridružiti impresivnom spisku izvođača koji će u Tolminu nastupiti od 21. do 27. jula.

HL/Izvor: mixer.hr

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime