Home»Muzika»Anja Rupel: Znam da sam bila seks simbol, ali se nikad nisam osećala ni ponašala tako

Anja Rupel: Znam da sam bila seks simbol, ali se nikad nisam osećala ni ponašala tako

4
Shares
Pinterest Google+
Anja Rupel/Photo: facebook, promo
Anja Rupel/Photo: facebook, promo

Mamila je Anja Rupel uzdahe, kako se nekad govorilo od Vardara do Triglava i važila za jednu od najseksepilnijih pevačica osamdesetih godina u Jugoslaviji. Bila je deo grupe Videosex koja bila vrlo popularna, ali i izazivala kontroverze na ex-YU prostorima. Danas se retko pojavljuje u medijima, ali i dalje nastupa.

I dan-danas na radio stanicama se vrte “Detektivska priča”, “Zemlja pleše”, “Tko je zgazio gospođu Mjesec”, “Kako bih volio da si tu”, “Sivi dan”…

Titula seks simbola predstavljala je san za mnoge Jugoslovenke, ali ne i za vas?
– Nikada se nisam tako ni osećala, niti ponašala. Bila sam sasvim normalna tinejdžerka, koja je, igrom slučaja, pevala u bendu Videosex. Na početku je bilo malo problema zbog provokativnog imena grupe, pa su mi, na primer, na koncertu u Sarajevu vikali “Skini se”.

Anja Rupel/Photo: facebook, promo
Anja Rupel/Photo: facebook, promo

Sa pokojnim Tošetom Proeskim snimili ste hit “Krajnje vrijeme”.
– Saradnja sa njim mi je jedna od omiljenih. Toše je bio odličan muzičar i dobar čovek. Ja sam u to vreme snimala novi album, a moj partner i autor Aleš Klinar imao je pesmu koja je bila napravljena za duet. Nekako je baš tada u Ljubljanu dolazio Toše, jer je potpisivao ugovor sa Dalas rekordsom, koji je bio i moj izdavač, i sve se poklopilo. Stvarno sam uživala u tom duetu.

Čime ste se sve bavili od devedesetih naovamo?
– Od 1994. snimila sam osam samostalnih albuma. Na televiziji sam bila voditeljka muzičkih emisija. Još radim na nacionalnom radiju kao muzička urednica. Uz to, pišem tekstove za druge slovenačke izvođače.

Šta se trenutno najviše sluša u Sloveniji?
– Ima tu od svega po malo, a najviše narodne muzike. Omladina sluša uglavnom srpski turbo-folk. Imamo, međutim, odlične rok bendove, pop pevačice, pa i junake još iz osamdesetih.

Za kraj, žalite li za nečim u karijeri?
– Ne žalim ni zbog čega.

HL/Izvor: novosti.rs

 

Previous post

ULICA JE NJIHOV STEJDŽ... Otvoren konkurs za nastup na 19. Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu

Next post

Đule otkrio svojih pet omiljenih pesama Van Gogha i ispričao pravu priču o njima...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *