Home»Muzika»Zbirka emocija… Ivana Popović objavila album “Bushes and Bombshelters”

Zbirka emocija… Ivana Popović objavila album “Bushes and Bombshelters”

6
Shares
Pinterest Google+

Srpsko-kandadska violinistkinja i kompozitorka Ivana Popović objavila je album “Bushes and Bombshelters”, na digitalnim platformama i CD-u, za promotersku kuću Long Play.

Ivana Popović/ Photo: Jill Lefaive
Ivana Popović/ Photo: Jill Lefaive

Album je nedavno najavio video singl “Gypsy Me”, a promocija “Bushes and Bombshelters” počinje 10. februara koncertom u Gallery 345 u Torontu.

Izdanjem “Bushes And Bombshelters”, koji u tri pesme i sedam instrumentala spaja klasičnu sa romskom muzikom i džezom, Popović zaokružuje svoj petogodišnji muzički opus, a album je posvećen sponi koju oseća prema dve zemlje – domovini Srbiji, i Kanadi, njenoj usvojenoj zemlji.

– U pitanju su intimne ljudske priče o zemljama, domovinama, raskršćima, prijateljstvima i ljubavima. Aludiram na zvuke i slike detinjstva u Srbiji – drvo lipe u bakinom dvorištu, trg provincijskog grada, ciganske muzičare na ulicama. Bombshelters u naslovu albuma asociraju na prenamenjena socrealistička atomska skloništa, pretvarana u underground klubove, svirke i radionice koje se pamte. Bushes su referenca na prirodu kanadske provincije Ontario, koja inspiriše umetničku introspekciju i kreacije. Album ‘Bushes and Bombshelters’ je kolekcija impresija i sećanja iz obe zemlje – objašnjava Ivana.

Photo: Promo
Photo: Promo

Muzika Ivane Popović je posvećena intimnim portretima iz života, stvarnog i zamišljenog i lako dopire do naudaljenijeg kutka u nama. Inspirisana je fludinom prirodom memorije, nostalgije, spone među ljudima, raskršćima i životnim značenjima.

Sve Ivanine kompozicije pričaju priču – svaka je zasnovana na konkretnom događaju, impresiji ili emociji. Kao kompozitor i izvođač, Ivana ostvaruje sponu sa slušaocem kroz sonične putokaze.

Sve pesme napisala je Ivana Popović, osim numere “Gypsy Me” u kojoj je koautor Perry Maher. Album je snimio, miksovao i producirao John MacLean.

Na albumu su svirali: Ivana Popović (violina i glas), Perry Maher (klavir), Don Laws (trombon), Max Senitt (perkusije), Saman Shahi (klavir), Jesse Dietsch (double bass), Nikray Kowsar (viola), Jamie Thompson (flauta), Stuart Mutch (violončelo) i John MacLean (prateći glas).

Previous post

PINK NEMA INSPIRACIJU KAD JE SREĆNA: Ne mogu da pišem kada je sve u redu, bol me pokreće i inspiriše

Next post

BAŠ KIŠNI DAN U NJUJORKU... Vudi Alen traži 68 miliona dolara odštete od Amazona jer neće da distribuiraju njegov film

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *