Level Up #2… Kamerni orkestar Muzikon i pesme Beatlesa, Queena i Zeppelina 21. februara na Kolarcu

0
24
Muzikon/ Photo: Promo (Kolarac)
Muzikon/ Photo: Promo (Kolarac)

Orkestar Muzikon, ovaj put predvođen Peterom Breinerom, nastavlja Level Up! sezonu u Velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Koncert Level Up No.2, sa temom Rock&Classic, biće održan 21. februara u 20:00 časova.

Klasičan rok ovom prilikom dobija sasvim novo značenje, a publika će imati priliku da čuje hitove legendarnih britanskih rok bendova The Beatles, Led Zeppelin i Queen u aranžmanima napisanim za klasične instrumente.

Muzikon je više puta nastupao u okviru projekta Queen Symphony Acoustic koji pored orkestra čine hor i Queen Real Tribute bend, dok Beatles go Baroque i klasične verzije Led Zeppelina izvode prvi put.

Peter Breiner/ Photo: Bartolomej Cisar
Peter Breiner/ Photo: Bartolomej Cisar

Peter Breiner je slovački dirigent, kompozitor i pijanista koji je snimio više od 150 albuma kao dirigent i pijanista. Poznat je po svojim klasičnim aranžmanima kao što su barokne verzije pesama The Beatlesa i Elvisa Prislija.

Godine 2004. snimio je sve nacionalne himne sveta koje je Atinski olimpijski komitet iskoristio kao muziku za ceremoniju dodele medalja na Olimpijskim igrama.

Njegov trostruki CD “Janacek Operatic Suites” jedan je od Top 10 klasičnih CD-ova 2009. godine.

Muzikon/ Photo: Promo (Kolarac)
Muzikon/ Photo: Promo (Kolarac)

Kamerni orkestar Muzikon je multimedijalni umetnički sastav iz Beograda koji promoviše kvalitet, izvrsnost i kreativnost, sa posebnim osvrtom na originalnu promociju i emancipaciju svih aspekata koncertnog izvođaštva.

Uz klasičan repertoar, ovaj orkestar razvija i izvodi drugačije projekte, bilo kroz program ili način izvođenja koncerta.

Pored koncerata, aktivnosti Muzikona podrazumeju i brojne akcije i kampanje u cilju promocije kvaliteta klasične muzike i samog orkestra, tako i šire kulturne i muzičke edukacije koje će trajati do završetka sezone u maju 2019. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime