Home»Muzika»Muzika za Bogove… Japanski MONO 24. aprila u beogradskom SKC-u

Muzika za Bogove… Japanski MONO 24. aprila u beogradskom SKC-u

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo (Rock Svirke)
Photo: Promo (Rock Svirke)

Posle prošlogodišnjeg nastupa na Meltdown festivalu u Londonu, odazvavši se na specijalan poziv Roberta Smita (The Cure) gde su nastupali sa bendovima My Bloody Valentine, Nine Inch Nails, Mogwai i Deftones, bend MONO (Japan) koji po rečima muzičkog časopisa “New Musical Express” (NME), stvara “muziku za Bogove” održaće svoj četvrti koncert u Srbiji u sredu, 24. aprila 2019. godine u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke uz poodršku grupa Arabrot Official iz Norveške i čelistkinje Jo Quail iz Velike Britanije.

MONO je četvoročlani instrumentalni sastav oformljen 1999. godine u Tokiju. Njihov jedinstveni pristup kombinovanju dirljivo orkestriranih aranžmana i šugejz gitarske buke smatra se veoma zadivljujućim, toliko da njihov muzički izraz praćen raznovrsnom zvučnom paletom nadilazi rok žanr i obitava u okviru sopstvenog kraljevstva.

Mono/ Photo: Yoko Hiramatsu (Facebook @monoofjapan)
Mono/ Photo: Yoko Hiramatsu (Facebook @monoofjapan)

U dosadašnjoj karijeri objavili su devet studijskih izdanja. Tokom početnih godina, od 1999. do 2003. bend je konstantno bio na turneji po Aziji, Evropi i Americi, a za to vreme snimili su dva albuma – “Under the Pipal Tree” (2001) i “One Step More and You Die” (2002) za Tzadik Records i Music Mine Inc etikete.

Od 2004. do 2007, Mono je potpisao za Temporary Residence Limited i objavili su još dva izdanja – “Walking Cloud and Deep Red Sky, Flag Flutteredand the Sun Shined” (2004) i “You Are There” (2006) koja su koncertno promovisana širom sveta.

Godine 2008. kvartet se odmarao, da bi se naredne godine vratili sa novim albumom “Hymn to the Immortal Wind” (2009), takođe za Temporary Residence Limited.

Tokom turneje koja je usledila snimili su live album “Holy Ground: NYC Live With The Wordless Music Orchestra” koji je objavljen 2010.

Zatim su usledili novi studijski albumi – “For My Parents” (2012), “The Last Dawn” (2014) i “Rays of Darkness” (2014). U oktobru 2016. bend je predstavio deveto studijsko izdanje pod nazivom “Requiem for Hell”.

MONO/ Photo: Facebook @monoofjapan
MONO/ Photo: Facebook @monoofjapan

Ovaj japanski kvartet čine Takaakira “Taka” Goto, Hideki “Yoda” Suematsu, Tamaki Kunishi, dok se od prošle godine na mestu bubnjara nalazi Dahm Majuri Cipolla.

Njihov zvuk karakterišu gitarske vratolomije gde Taka i Yoda koriste distorzije, reverb i delay efekte. Tokom karijere svirali su u više od 57 zemalja širom sveta i drže titulu jednog od najuspešnijih japanskih bendova u internacionalnim okvirima.

Prošle godine učestvovali su na Meltdown festivalu u Londonu, odazvavši se na specijalan poziv Roberta Smitha (The Cure) gde su nastupali sa bendovima kao što su My Bloody Valentine, Nine Inch Nails, Mogwai i Deftones.

Kvartet je svoj deseti album “Nowhere Now Here” objavio 25. januara ove godine za Pelagic Records i na pravi način obeležavaju dvadesetogodišnjicu postojanja benda.

Koncert  benda MONO u SKC-u počinje u 19:00 časova, a ulaznice možete da nabavite na prodajnim mestima Ticketvisiona, GigsTixa, DD Ticketsa, kao i u FELIX Shopu i LOW – Alternative Baru (Tadeuša Košćuška 28) po ceni od:
– 1200 dinara – promo (ograničen kontigent do 4. marta)
– 1600 dinara – pretprodajna cena (od 4. marta do 24. aprila)
– 2000 dinara – na dan koncerta (24. aprila)

Previous post

"Ona ima dečka" kaže pančevački Sindrom i novim video singlom najavljuje debi album

Next post

ISTRAŽIVANJE KOJE NAM SE BAŠ I NE SVIĐA... Današnje pesme su pune besa i tuge

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *