Home»Muzika»MONDAY BLUES… Aleksandar Đukić i Bojan Vulin 11. februara u DOB-u

MONDAY BLUES… Aleksandar Đukić i Bojan Vulin 11. februara u DOB-u

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

Dom omladine Beograda nastavlja serijal low-noise bluz koncerata 11. februara nastupom dvojca (koji stoji iza projekta The Untouchablues i rok sastava Nesalomivi) u sastavu – Aleksandar Đukić (bas i glas) i Bojan Vulin (gitara i glas).

Projekat zvanično postoji tek od maja 2017. mada je ovaj dvojac izvodio bluz prvi put još ranih devedesetih.

U intimnoj izvođačkoj formi, sa sopstvenim čitanjem najrafiniranijih bluz autorskih opusa, ovaj Monday Blues dvojac od prošle godine nastupa u okviru ciklus bluz programa, kojima Dom omladine Beograda afirmiše ponedeljak kao programski dan i centralni hol DOB-a kao aktivni programski prostor.

Photo: Promo
Photo: Promo

Njihovi heroji su legendarni Robert Johnson, Elmore James, Big Bill Broonzy, Otis Rush, Sonny Boy Williamson…

– Od svih bluz autora verovatno nam najviše znači Peter Green, čiju muziku najbolje osećamo. On je umeo da crni blues izvodi na samosvojan način i doda mu jednu emotivnu komponentu koje verovatno ni sami originalni bluz autori nisu bili svesni, a to je izvesna spiritualnost te muzike i neobična toplina, u jednom relaksiranom maniru koji je Greena odvajao od glasnih hard-bluz rokera njegovog vremena. Verovatno se zato malo ljudi usuđuje da svira Greenove kompozicije, jer nije nimalo lako, a za nas je upravo to veliko uživanje i pravi izazov! Mi inače naglasak stavljamo na jedno vrlo intimno izvođenje bluza u verzijama koje nisu puke reprodukcije poznatih standarda. Od početka smo se trudili da se prema izabranom bluz repertoaru odnosimo kao prema pesmama koje smo sami napisali. Dakle upijamo ih – poistovećujemo se sa njima, svesno ili nesvesno ih personalizujemo i tek onda one izlaze iz nas na način kako to radimo – kaže Aleksandar Đukić.

Početak koncerta zakazan je za 20:00 časova u glavnom holu Doma omladine Beograda.

Previous post

"Znaš"... The Bite predstavio novi video singl... Čekamo album

Next post

Portalu Balkanrock dodeljena nagrada PC Pressa za najbolji sajt u oblasti "Dom i zabava"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *