Home»Muzika»Britanski bluz ponovo stiže u Beograd… Norman Beaker Trio 8. februara u Atom Akademiji

Britanski bluz ponovo stiže u Beograd… Norman Beaker Trio 8. februara u Atom Akademiji

4
Shares
Pinterest Google+

Norman Beaker Band održaće koncert u klubu Atom Akademija u petak, 8. februara, u sklopu svoje evropske turneje na kojoj promoviše aktuelni album “We See Us Later”, gde će nastupati kao “power” trio sa početkom u 21 čas.

Photo: Promo
Photo: Promo

Bend je u sklopu svoje promotivne balkanske turneje nastupio je kao”power” trio do sada u Pazinu, Kopru, Mostaru i Sarajevu, dok se turneja preko Zagreba, Novog Sada (7. februar, Firchie Think Tank Studio) i Beograda završava 21. februara u grčkom gradu Seres u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke.

Godine 2015. albumom “Live in Belgrade” Norman Beaker Trio osvojio je poštovaove bluza naročito  numerom “Only I Got What Other Guy Want” koja je našla na samom vrhu internacionalnih bluz lista. Pozitivne kritike iz Velike Britanije, Nemačke, Belgije, Kanade… samo su potvrdile njegov status ikone i neospornu reputaciju jednog od najboljih britanskih bluz muzičara.

Tokom 2017. Norman Biker postao je osmi Britanac u 21. veku u Blues Hall of Fame.

Norman je negovao prepoznatljivi zvuk tokom čitave svoje karijere bilo da svira solo ili u saradnji sa najvećim muzičarima bluz, rok, džez, soul i pop muzike sa obe strane Atlantika, uključujući imena kao što su Čak Beri, Džek Brus, Badi Gaj, Van Morison, Lovel Fulson i B.B. King koji je jednom prilikom izjavio: “Norman je kao beli Freddie King”.

Norman Biker/ Photo: Nemanja Đorđević
Norman Biker/ Photo: Nemanja Đorđević

Veran ustaljenoj formi, odan onim istinskim, inovativnim korenima koji su britanski bluz učinili velikom muzičkom silom, Norman se vratio na scenu sa novim studijskim albumom “We See Us Later” koji je već zavredio pozitivne rezencije širom sveta.

Ploča je plod rada čitavog benda, uključujući učešće maestra na saksofonu Kima Nišikavare i virtuoza na klavijaturama Nika Stida.

Kao gost, na albumu se pojavljuje i Leri Garner, još jedan Blues Hall of Fame laureat, koji Normanu pravi društvo u pesmi “I Don’t Want A Lover”, kao i Stiv Elis, originalni vokal benda The Love Affair koji se pojavljuje u gospel-blues numeri “Time and Tide”.

Ako je “Live in Belgrade” bio sirov, žestok i kako ga je jedan muzički recenzent opisao “bluz napunjen testosteronima” ni novo studijsko izdanje nije ništa manje moćno.

Normanovo veliko iskustvo u produkciji u kombinaciji sa darom ka aranžerskim detaljima u svakoj pesmi samo doprinosi kvalitetu koji se može čuti u svakoj pesmi.

Koncert Norman Beaker Banda u Atom Akademiji počinje u 21:00 čas a cene ulaznica su:
– 900 dinara – pretprodajna cena (do kraja dana – 7. februar)
– 1200 dinara – na dan koncerta (8. februara)

Previous post

Lupercalia Prima... Zvanična satnica black metal festivala u DOB-u

Next post

Emotivno, vatreno, nadahnuto... Sve čari flamenka na izložbi fotografija Dijega Galjarda Lopesa u Institutu Servantes

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *