Home»Muzika»Zeta, Bajkeri, Rok Kamp, Alternativa… Otvoren konkurs za ZBRKU – prvo izdanje crnogorskog festivala demo bendova

Zeta, Bajkeri, Rok Kamp, Alternativa… Otvoren konkurs za ZBRKU – prvo izdanje crnogorskog festivala demo bendova

8
Shares
Pinterest Google+
Glava Zete/ Photo: Promo (Zbrka fest)
Glava Zete/ Photo: Promo (Zbrka fest)

Prvo izdanje festivala Zbrka održaće se 1. i drugog maja na fudbalskom terenu na Glavi Zete, u Danilovgradu.

Festival je prvenstveno namenjen demo bendovima iz Crne Gore i regiona, ali publika neće biti uskraćena ni za nastupe regionalnih zvijezda.

– Festival Zbrka nastao je iz želje da i Crna Gora dobije demo festival dostojan sličnih festivala u zemljama regiona. Izbor je pao na Glavu Zete jer je to idealna lokacija za takvu manifestaciju, a imali smo sreće da su se naše ambicije poklopile sa željom vlasnika fudbalskog terena koji žele da Glava Zete povrati svoj stari sjaj kada je bila prepoznata kao idealna lokacija za odmor i zabavu i baš iz navedenih razloga smo se odlučili da festival održimo 1. i 2. maja, jer su to datumi koji se vezuju za dobar provod na Glavi Zete – otkrivaju organizatori iz NVO Društvo prijatelja rijeke Zete.

Mortal Kombat/ Photo: Marko Obradović
Mortal Kombat/ Photo: Marko Obradović

Konkurs će trajati do 20. marta 2019. godine, a pravo učešća imaju svi demo bendovi iz Crne Gore, Srbije, BiH, Makedonije, Hrvatske i Slovenije koji stvaraju muziku iz domena pop, rock, hip-hop,r’n’b i sličnih muzičkih pravaca.

Zainteresovani bendovi mogu da se prijave na e-mail: [email protected] ili na zvaničnoj Fejsbuk stranici Zbrka festa, gde će dobiti formulare potrebne za prijavu, a žiri će najkasnije do 1. aprila 2019. objaviti imena 15 takmičarskih bendova koji će nastupiti na festivalu.

Najbolje bendove očekuju i vredne nagrade, pa će tako pobedniku festivala pripasti produkcija albuma u vrednosti od 3000 evra, druga nagrada je binska oprema u vrednosti 1000 evra, a treća, novčana, iznosi 500 evra.

Žiri koji će učestvovati u odabiru takmičarskih bendova biće sačinjen od poznatih muzičara, novinara i drugih muzičkih znalaca koji pomno prate muzičku scenu, a u izboru pobedničkih bendova učestvovaće i sami članovi takmičarskih bendova kao i publika.

Iskaz/ Photo: Promo (Zbrka fest)
Iskaz/ Photo: Promo (Zbrka fest)

Akronim ZBRKA (Zeta Bajkeri Rok Kamp i Alternativa) sasvim izvesno će da opravda naziv, pa će u skladu sa tim organizatori pripremiti i kamp naselje za sve one kojima je to omiljeni deo festivala, dok će bajkeri uživati privilegije kao što su besplatne ulaznice i besplatni obroca za vreme trajanja festivala.

Takođe, od regionalnih zvezda u revijalnom delu za sad nastupe su potvrdili : SevdahBABY, Mortal Kombat, Iskaz i hrvatski pop/rok bend Silente.

-Posetite naš festival, jer po Zbrci se maj poznaje – poručuju iz organizacije prvog velikog festivala demo bendova u Crnoj Gori.

Previous post

NIJE BAŠ DA NISMO OČEKIVALI... Posle singla "Samo lagano", stiže i četvrti album Bombaj štampe

Next post

The Chemical Brothers predstavili novi singl i spisak pesama s novog albuma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *