Home»Film»Počeo ДОК#1 … Festival otvoren projekcijom filma “Zašto smo kreativni?”

Počeo ДОК#1 … Festival otvoren projekcijom filma “Zašto smo kreativni?”

5
Shares
Pinterest Google+
ДОК #1/ Photo: Tanja Drobnjak
ДОК #1/ Photo: Tanja Drobnjak

Sinoć je pred punom Salom 6 u Kombank dvorani otvoreno prvo izdanje Festivala dokumentarnog filma ДОК #1 projekcijom filma “Zašto smo kreativni?”.

Film „Zašto smo kreativni?“ projekat je reditelja Hermana Vaskea, koji je tokom 30 godina svoga rada snimao najintrigantnije svetske umetnike i velike umove današnjice i postavljao im pitanje: “Zašto smo kreativni?”

Gledaoci su mogli da vide Vendersa, Tarantina, Kusuturicu, Dalaj Lamu, Mandelu, Marinu Abramovič, Stivena Hokinga, veliki broj svetskih muzičara, arhitekata, političara koji pokušavaju da odgovore na ovo naizgled lako pitanje.

Ceo projekat započet je intervjuom Dejvida Bouvija, koji se dalje provlači kroz ceo film.

Dejvid Bouvi/ Photo: youtube.com printscreen
Dejvid Bouvi/ Photo: youtube.com printscreen

Za vreme četiri festivalska dana biće prikazano 20 filmskih ostvarenja koja su podeljena u četiri programske celine: Vrhunci, Biografije, Na ivici i Prvi korak.

U okviru festivala biće prikazana i retrospektiva kratkih filmova Hajrudina Krvavca. Ulaz na retrospetkivu je besplatan.

Ovako je bilo sinoć na otvaranju prvog izdanja festivala ДОК #1…

Danas su na programu filmovi: “Tupamaros-urbana gerila” Martina Markovica, “Kriza je naša” Rebeke Kaufman, “Država protiv Mandele i ostalih” Nikolasa Šampoa i Žil Portea, “Ko je Artur Ču?” Skota Drakera, “Veština” Metjua T. Bernsa i “Golim rukama” Hajrudina Krvavca.

Festival traje do 3. februara, filmske projekcije održavaju se u Kombank dvorani, a cene ulaznica iznose 300 i 350 dinara.

Previous post

Zagrevanje za Halu sportova... Tom Odel predstavio spot za "Go Tell Her Now"

Next post

HL INTERVJU - BRANKO ROSIĆ, NOVINAR, PISAC I PANKER: Današnja muzika je ostala bez onoga među nogama

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *