Korni grupa i prijatelji 31. januara u Sava Centru

0
253
Korni grupa/Photo: facebook@kornigrupa
Korni grupa/Photo: facebook@kornigrupa

Legendarna Korni grupa održaće povratnički koncert 31. januara u beogradskom Sava Centru, gde će im se na pozornici pridružiti i nekoliko gostiju u izvođenju brojnih hitova, generacijskih himni i nezaboravnih kompozicija progresivnog roka.

Grupa će u Sava centru nastupiti u postavi: klavijaturista Kornelije Bata Kovač, gitarista Josip Boček, basista Peđa Milanović, klavijaturista Aleksandar Miletić i bubnjar Ratko Ljubičić.

Nažalost, zbog zdravstvenih razloga učešće Dade Topića je pod znakom pitanja. Ukoliko zdravstveno stanje dozvoli Dado će se pojaviti na koncertu.

Pesme Korni grupe pevaće kao gosti frontmen Kerbera Goran Šepa-Gale, i dugogodišnji saradnici Bate Kovača – Dejan Cukić, Zoran Šandorov i Dušan Svilar.

Photo: Promo
Photo: Promo

Kada je posle dugog razmišljanja doneta odluka da se Korni grupa ponovo okupi, 50 godina od osnivanja i 32 godine od poslednjeg nastupa uživo, niko nije sumnjao da će to biti izuzetno složen, težak i do kraja neizvestan poduhvat.

Prvobitno planiran datum povratničkog koncerta 30. novembar morao je biti pomeren za 31. januar, zbog brojnih logističkih stvari i zahtevnih probi benda. A potom je stigla i tužna vest da je preminuo basista Bojan Hreljac (1948-2018), koji je po dogovoru trebalo da se pojavi u Sava centru.

Uprskos svim nevoljama, Korni grupa je odlučna u nameri da se konačno 31. januara pojavi pred svojom publikom.

Tokom svog postojanja (1968-1974, 1987) u Korni grupi su bili značajni brojni muzičari, od kojih je svako ostavio svoj  trag ili uticaj – Kornelije Kovač, Josip Boček, Bojan Hreljac, gitarista Borko Kacl (1947-1984), bubnjar Vladimir Furduj-Furda (1945-2015), kao i pevači – Seka Kojadinović, Dušan Prelević (1948-2007), Dalibor Brun, Dado Topić, Zdravko Čolić i Zlatko Pejaković.

Korni grupa se i 31. januara ponovo okuplja u sličnom duhu – starim Kornijevcima Bati i Jozi, pridružiće se novi Kornijevci Sale, Rale i Peđa, a uz njih zapevaće i veliki poštovaoci ove grupe, koji su inspirisani njenim radom potražili i našli svoje mesto u muzici – Gale, Deša, Dušan i Aleksandar.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime