Home»Muzika»A SADA OPET MALO ONI… GRETA VAN FLEET: Objavićemo novi album već ove godine

A SADA OPET MALO ONI… GRETA VAN FLEET: Objavićemo novi album već ove godine

5
Shares
Pinterest Google+
Greta Van Fleet/Photo: facebook@gretavanfleet
Greta Van Fleet/Photo: [email protected]

U decembru prošle godine, članovi grupe Greta Van Fleet su najavili da bi mogli da objave novi album u 2019. uprkos tome što su tek izdali debi “Anthem of the Peaceful Army”. U novom intervjuu, basista Sem Kiška potvrdio je da “fanovi defitinitivno mogu da očekuju drugi album ove godine”.

Čak i da ne objave ništa, ovo će biti velika godina za mladi bend koji mnogi doživljavaju kao “spasioce roka”. Izvojevali su četiri Gremi nominacije, a rezultate izbora čekaju 10. februara. Povrh toga, čeka ih i velika svetska turneja.

– Ranije ovog meseca, razgovarali smo i odlučili da je potrebno što pre da objavimo album – rekao je Sem.

On je dodao:

– Veoma smo uzbuđeni zbog toga…pravićemo muziku koju mi volimo da čujemo, i napredovaćemo muzički. Mnogo toga na čemu radimo trenutno je veoma uzbudljivo i odvešće nas tamo gde nikad nismo bili – i doslovno i figurativno.

U oktobru prošle godine, kada je upitan kako komentariše polarizaciju javnosti između onih koji iz doživljavaju kao spasioce, odnosno onih koji ih komentarišu kao plagijatore Led Zeppelina, rekao je:

– Mi to ne čitamo. Takve stvari vas stavljaju u okove. Ne utiču pozitivno na nas. Ne bi trebalo da nas dotiče šta ljudi govore, i tako je bilo do sada. Dok smo sedeli u studiju, pravili smo album. Mislim da se ni u jednom trenutku nismo zapitali da li će se to ljudima dopasti. U ovom trenutku smo načisto s tim, i nadam se da će tako i ostati.

Da ne zaboravimo… Greta Van Fleet dolazi na ovogodinji Exit koji će se na Petrovaradinskoj tvrđavi odvijati od 4. do 7. jula.

HL

Previous post

Kit Ričards: Pitate zašto još idemo na turneje? A kako bismo uopšte mogli da prestanemo...

Next post

ДОК #1... Festival dokumentarnog filma od 31. januara do 3. februara u Kombank dvorani

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *