Ukraden Benksijev mural na vratima Betaklana, posvećen žrtvama terorističkog napada na koncertu Eagles of Death Metal

0
58
Benksijev mural na vratima Bataklana/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Ukraden je Benksijev mural koji se nalazio na požarnim vratima Bataklan teatra u Parizu, saopštili su na Tviteru sa naloga dvorane. Jedan od najpoznatijih anonimnih umetnika na svetu naslikao je ovaj mural u počast žrtvama poginulim na tom mestu u terorističkom napadu u novembru 2015. godine.

“To je velika tuga koja nas je uznemirila danas”, napisali su iz dvorane u jučerašnjoj objavi na Tviteru.

“Benksijev rad, simbol sećanja, koji je pripadao svima – meštanima, Parižanima, građanima sveta, oduzet je od nas”, naveli su.

Slika je prikazivala tužnu figuru u crno-belom velu, glave lagano pognute sa pogledom ka zemlji. Mural ima veliki značaj jer je naslikan na vratima Bataklana, gde je 90 ljudi poginulo u terorističkom napadu u novembru 2015. godine.

 

Rojters piše da je jedan policijski izvor rekao da su vrata ukradena uz pomoć kombija u petak uveče.

Ovo i nekoliko drugih dela koja nisu potpisana pripisuju se istaknutom britanskom uličnom umetniku. Pojavila su se u Parizu tokom 2018 godine. Mnoga od njih bave se migrantskom krizom.

Dok CNN piše da se ne može sa mogućnošću utvrditi da li je britanski umetnik autor ovog dela, Benksi je fotografiju ukradenog murala objavio na svom Instagram profilu.

HL/Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime