Underground nema alternativu… Slovenački metal na 5. Festivalu srpskog podzemlja

0
73
Photo: Promo (FSP)
Photo: Promo (FSP)

Ovogodišnji, peti FSP biće održan 12. i 13. aprila u Novom Sadu u Hali 6 Novosadskog sajma, a mi vam otkrivamo deo programa festivala – nastup legendarnog slovenačkog metal benda Sarcasm i projekciju dokumentarnog filma ” Železne Stopinje”.

– Veliko nam je zadovoljstvo što vam u prvoj objavi dela programa petog Festivala srpskog podzemlja možemo da predstavimo sadržaj koji apsolutno oslikava duh nezavisnih krugova andergraund scene, njenu suštinu i važnost. To jeste neraskidiva saradnja između svih onih koji se osećaju kao pripadnici podzemnih krugova umetnosti, onih koji stvaraju pre svega motivisani iskrenim osećanjima i željama – poručili su organizatori.

Sarcasm/ Photo: Promo
Sarcasm/ Photo: Promo

Sarcasm će nastupiti kao specijalni gosti Festivala srpskog podzemlja i prisutnima pružiti ugođaj sa šmekom stare škole 80-ih godina.

Još od 1987. kada su nastali u Škofija Loki, delujući na marginama muzičke scene Slovenije, vešto opominju i upućuju da prave vrednosti nikada ne mogu da budu gurnute u zapećak, dokle god postoje iskreni borci za andergraund.

Železne stopinje/ Photo: Promo
Železne stopinje/ Photo: Promo

Pored benda Sarcasm Festival će “ugostiti” i dokumentarac “Železne Stopinje”, prvi film ove vrste u Sloveniji koji se bavi nastankom i počecima hevi metal pokreta u tadašnjoj jugoslovenskoj republici.

“Železne Stopinje” su zajedno kreirali Jure Gorjanec i Denis Brnčić koji su na vrlo zanimljiv i temeljan način dočarali duh tadašnjeg vremena i povezali ga sa današnjim dešavanjima na tamošnjoj sceni.

Film je nedavno premijerno emitovan na nacionalnoj televiziji Slovenije, a prikazivanje u sklopu FSP-a biće ekskluzivna premijera u Srbiji.

Autor i producent filma Denis Brnčić i art direktor filma Ognjen Zeljić takođe će biti gosti festivala i već su izjavili da im je drago što će se sresti sa domaćom publikom sa kojom će da podele svoja iskustva i viđenje aktuelne nezavisne scene.

Kao što smo već rekli, 5. FSP održaće se 12. i 13. aprila, a kako saznajemo od organizatora (MM Concerts, SKCNS, Serbian Hellbangers, Klasik Rok), program ovog izdanja festivala biće još zanimljivijeg i bogatijeg sadržaja nego prošle godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime