Home»Kultura»“MALA BITLMANIJA” NA KOLARCU: Klinci uz The Bestbeat učili kako se slušaju Beatlesi

“MALA BITLMANIJA” NA KOLARCU: Klinci uz The Bestbeat učili kako se slušaju Beatlesi

4
Shares
Pinterest Google+

U subotu, 26. januara od 11 časova, u Kolarčevoj zadužbini nastupio je The Bestbeat, The Beatles tribute band, u okviru ciklusa “Mala škola bontona”. Program “Kako se slušaju Bitlsi”, već po traiciji, organizovao je Centar za muziku Zadužbine Ilije M. Kolarca, u okviru ciklusa “Kako se sluša koncert/Mala škola bontona” namenjenog najmlađoj publici i njihovim roditeljima.

Miloš Milovanović (Kako se slušaju Bitlas)i/ Photo: AleX
Miloš Milovanović (Kako se slušaju Bitlsi/ Photo: AleX

Voditelj ovog jedinstvenog programa bio je Miloš Milovanović, po obrazovanju muzičar, a po zanimanju televizijski voditelj i deci poznato lice, koji je na vrlo specifičan i originalan način proveo klince kroz ovaj program.

A kada je na scenu izašao The Bestbeat, beogradski klinci pokazali su da su naučili “kako se slušaju Bitlsi”. Bilo je horskog pevanja, vrištanja, skakanja, penjanja na binu… prava “mala bitlmanija”.

– Ovo je peta godina po redu kako sarađujemo sa našim prijateljom Milošem Milovanovićem koji organizuje koncerte za decu u Kolarcu pod nazivom “Kako se sluša koncert” u okviru Male škole bontona. Koncept koncerta je upoznavanje naših najmlađih sugrađana sa kulturom odlaženja na nastupe, gde imaju priliku da slušaju koncerte različitih vrsti muzike, od klasike do rokenrola – kaže Vitomir Milićević, bubnjar The Bestbeata.

The Bestbeat (Kako se slušaju Bitlsi)/ Photo: AleX
The Bestbeat (Kako se slušaju Bitlsi)/ Photo: AleX

Četvorku koja već više od deceniju zajedno izvodi muziku Bitlsa čine: Vladimir Banovčanin (Džon Lenon), Damjan Dašić (Pol Makartni), Marko Ćalić (Džordž Harison) i Vitomir Milićević (Ringo Star).

The Bestbeat (Kako se slušaju Bitlsi)/ Photo: AleX
The Bestbeat (Kako se slušaju Bitlsi)/ Photo: AleX

Pored uživanja u pesmama legendarnog liverpulskog benda u izvođenju Bestbeata, mališani su imali priliku i da saznaju istoriju Kolarčeve zadužbine, nauče kad se i zašto aplaudira, šta piše u programu, kako se treba ponašati na koncertu i u jednoj instituciji kulture…

Sve u svemu, jutro koje će klinci sigurno upamtiti. A mi ćemo uz pomoć fotografija pokušati da vam prenesemo deo atmosfere iz Kolarca…

Previous post

HL INTERVJU - MAERA: Nismo mračni, samo želimo da podstaknemo ljude da počnu da razmišljaju

Next post

Hard rok veče... Witch 1 u Klubu Akademije 28

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *