Home»Muzika»Zimski Blokstok 1. februara u Gerila baru… a tamo vas čekaju Pogonbgd i Retorika

Zimski Blokstok 1. februara u Gerila baru… a tamo vas čekaju Pogonbgd i Retorika

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Zimski Blokstok za Dan Novog Sada biće održan 1. februara od 22:00 časau novosadskom Gerila baru uz učešće bendova Pogonbgd i Retorika.

Pogonbgd/ Photo: AleX
Pogonbgd/ Photo: AleX

Pogonbgd je beogradski punk sastav koji je nastao 2004. godine. Pre skoro 15 godina započeli su svoju pank priču sa idejom da se dobro zabave i da svojom muzikom pogode i pokrenu suštinu.

Do sada su objavili tri albuma: “U samoodbrani” (2011), “Moji heroji” (2012) i “Pogonophobia” (2017) i održali nekoliko zapaženih svirki u Srbiji i regionu.

Retorika  je mladi bend iz Novog Sada oformljen krajem 2016. Prvih godinu dana uglavnom su svirali obrade i radili su pod imenom Genije na Delu.

Posle nekoliko promena u sastavu, žanrovskog određivanja i promene imena, bend se posvetio autorskom radu i počeo sa svirkama u poznatijim novosadskim klubovima.

Njihova muzika zasniva se na rokenrol zvuku uz uplive modernog panka. Dovođenjem ženskog vokala, njihov zvuk dobija novu dimenziju, a tekstovi veću snagu.

I to nije sve! Snimljen je i dokumentarni film  povodom 20 godina festivala koji će premijerno biti prikazan iste večeri od 21:00 časa u velikoj sali Kulturni Centar Novog Sada.

Kupovinom ulaznice za svirku rezervišete svoje mesto za projekciju filma koja je besplatna.

Ulaznice po ceni od 300 dinara možete da kupite u Gerili, odnosno kafiću Gaga u Bloku (Ugao Pariske Komune i Omladinskog pokreta).

Previous post

Florence + The Machine iznenadili fanove objavljivanjem dve nove pesme... Poslušajte "Moderation" i "Haunted House"

Next post

ANJA RUPEL, SAMO ZA VAS... Najpoželjnija ex-YU pevačica pred koncert u Beogradu snimila zanimljivu video poruku

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *