Home»Muzika»Homeland»Bend Belo u boji predstavio debi album “Stvarnost koju stvaramo”

Bend Belo u boji predstavio debi album “Stvarnost koju stvaramo”

4
Shares
Pinterest Google+
Belo u boji/ Photo: Ivica Milošević
Belo u boji/ Photo: Ivica Milošević

“Stvarnost koju stvaramo” drugo je muzičko izdanje i prvi album alternativnog rok kvinteta Belo u boji iz Gornjeg Milanovca. Izdanje je objavljeno pod okriljem najstarije nezavisne izdavačke kuće u Srbiji – Take It Or Leave It Records.

– Kao i svaka priča koja dolazi iz stvarnosti i ova ima svoje ljubavno lice i političko naličje. Lice ove priče izraz je straha, divljenja i ekstaze. Naličje ove priče izraz je nepoverenja u ideološke fantazmagorije, friziranu retoriku i našminkane narative koji od sveta prave tužni cirkus, mesto vavilonske pometnje i sveopšte usamljenosti. Sa druge strane, ovo je pokušaj da se kroz negaciju otvori uvid u ono što stvarnost u krajnjem ne bi smela da postane – prokomentarisali su ideju izdanja članovi benda i dodali:
– Dokle god je takve svesti, koju ne mogu slomiti ni najsavršenije alatke najspretnijih mučitelja, postoji šansa za stvarnost koju stvaramo.

Belo u boji/ Photo: Ivica Milošević
Belo u boji/ Photo: Ivica Milošević

Album je sniman, miksovan i masterizovan u studiju Klinika Petrović (BIGZ) tokom leta i jeseni 2018. godine. Za snimanje su bili zaduženi Ivan Petrović i Julijus Velker, dok je miks i mastering takođe delo Ivana Petrovića. Slika na omotu albuma rad je Nebojše Bežanića “Velika slika” (fragment).

Ekipu benda Belo u boji čine: Miodrag Danilović  (vokal), Strahinja Stefanović (solo gitara), Naum Simovski (ritam gitara), Luka Jakovljević (bas gitara) i Miloš Knežević (bubnjevi , bek vokal).

 

Previous post

FBI AGENT, DOKTORKA ZA SEKS, A SADA - "ČELIČNA LEJDI"... Džilijan Anderson kao Margaret Tačer u četvrtoj sezoni serije "The Crown"

Next post

"Knocking At My Door"... Novi singl benda Uriah Heep pred dolazak u Beograd

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *