Home»Kultura»Izložba fotografija Matije Jevtića “Od linije do forme” u galeriji Start ’06

Izložba fotografija Matije Jevtića “Od linije do forme” u galeriji Start ’06

4
Shares
Pinterest Google+

“Od linije do forme” naziv je prve samostalne izložbe fotografija Matije Jevtića, studenta prve godine Arhitektonskog fakulteta – Univerzitet u Beogradu. Izložba će biti otvorena u sredu, 23. januara u 19:00 časova, u galeriji Start ’06 Kulturnog centra Čukarica.

Matija je fotografijom počeo da se bavi tokom 2015. godine, a 2017. je postao član Foto-saveza Srbije. Završio je srednju dizajnersku školu u Beogradu, gde je kao predsednik Đačkog parlamenta organizovao veliki broj kulturnih događaja među kojima i Dane dizajna.

Kao učenik, učestvovao je u kreiranju prvog i drugog Republičkog takmičenja iz oblasti Vizuelnih umetnosti – Fotografija.

Autor je fotografija za projekte: “Veganski kuvar”, “Bolesti u psihologiji”, “Dom Aero kluba” (Zavod za zaštitu spomenika grada Beograda), “Slikom do pomoći”(humanitarna izložba Međugeneracijskog volonterskog centra), “Iz otvorene dečije ruke” (izložba udruženja Piktum)…

Matija Jevtić dobitnik je stipendije Fondacije za mlade talente grada Beograda.

Za veoma kratko vreme bavljenja fotografijom učestvovao je na sedam grupnih izložbi i osvojio više od 10 nagrada na republičkim takmičenjima. Ovo je njegova prva samostalna izložba.

Ljubitelji fotografije mogu posetiti ovu izložbu do 4. februara, a ulaz je slobodan.

Photo: Promo
Photo: Promo

 

Previous post

DOBAR KOMŠIJA... Bon Džovijev restoran daje besplatne obroke dok traje blokada vlade

Next post

Uhapšen sin Lajonela Ričija, pretio da će aktivirati bombu na aerodromu u Londonu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.