Home»Muzika»I Mile i Hladno pivo na Arsenalu 09

I Mile i Hladno pivo na Arsenalu 09

4
Shares
Pinterest Google+
Mile Kekin/Photo: Roberto Pavic
Mile Kekin/Photo: Roberto Pavic

Poznati pank rok bend Hladno pivo i njegov frontmen Mile Kekin dolaze na Arsenal Fest 09, koji će biti održan od 19. do 22. juna u Kragujevcu.

Arsenal je prvi festival na kome će Mile nastupiti prvo samostalno kao kantautor 20. juna na Garden Stageu, gde će da promoviše aktuelni album “Kuća bez krova”, a dan kasnije 21. juna pevaće na Main Stageu sa Hladnim pivom.

– Na Arsenalu ću nastupati najpre sam, kao predgrupa svog benda Hladno pivo – našalio se Mile Kekin, i dodao – Verujem da će to izazvati dosta pometnje među ljudima, ko šta sad gde svira, ali to je prvi put da smo se našli u takvoj situaciji. Nije isti dan pa će biti ljudima lakše za povezati.

Na albumu “Kuća bez krova” Kekin je snimio deset autorskih i delom autobiografskih pesama, koje se žanrovski razlikuju od materijala koji inače izvodi na koncertima svog matičnog benda, a kao singlovi i spotovi izdvojenesu  pesme “Reno 4” , “Atlas”, “Takav par” i “Atlantida”.

– Ne radim istu stvar kao sa Hladnim pivom. Sviram sa sviračima koji su me pratili na ”Kući bez krova”, pesme sa tog albuma, kao i sa prošlog “U dva oka” (2001). Znam da nije publici lako odvojiti me od Hladnog piva, ali upravo je to potrebno kada dođete na moj solo koncert. I tekstualno i muzički ovo je sasvim drugi film, puno smireniji i s glavnim junakom koji jako liči na mene – kaže Mile.

Hladno pivo/Photo: Ivan Miladinović, promo
Hladno pivo/Photo: Ivan Miladinović, promo

Hladno pivo za svoj nastup 21. juna na Main Stageu Arsenala priprema, kaže Mile, “kombinaciju hitova koje ljudi sve već znaju”.

– Verujem da ćemo malo osvežiti repertoar i predstaviti i neke pesme koje dugo nismo svirali. Ove godine smo odlučili svirati samo velike festivale. Vraćamo se na Arsenal, gde sam bio zapanjem samom lokacijom, koja je fantastična! Kao iz romana Čarlsa Dikensa, kao da sviraš u industrijskom kvartu u Engleskoj. To mi se odmah svidelo, kao i svetska produkcija zvuka. Znala je pasti koja kap kiše, ali to do sada nije omelo dobre koncerte Hladnog piva na Arsenalu – kaže Kekin.

Jedan od regionalno najznačajnijih bendova, Hladno pivo tri decenije rada obeležilo je prošle zime velikim koncertom u zagrebačkom Domu sportova gde je snimljen nedavno objavljeni dvostruki CD i Blue-Ray “30 godina – Greatest Hits Live” (Croatia Records), sa kog je kao singl izdvojen “Jednim osmijehom”.

Publiku Arsenala, dakle, očekuju najveći hitovi benda koji je u svojoj karijeri zabeležio pesme kakve su “Trening za umiranje”, “Pjevajte nešto ljubavno”, “Svijet glamura”, “Teško je ful biti kul”, “Šamar”, “Ezoterija”, “Soundtrack za život”, “Nije sve tako sivo”, “Konobar”, “Samo za taj osjećaj”, “Na ovim prostorima”, “Bačkizagre stuhpa šeja”…

Komplet ulaznica za sva četiri dana Arsenala košta 2.300 dinara preko Ticket Visiona, odnosno www.tickets.rs, a u Kragujevcu u Domu omladine Kragujevca, biletarnici Dečijeg pozorišta i u Da Gama travelu (Višnjićeva 3).

Previous post

Dobar zvuk u srcu grada... Borko Mitić i bend The Invisibles ovog vikenda u Metropolisu

Next post

Iskaz se vraća u Niš... Specijalni gosti na koncertu u klubu Feedback - Cepeni Ćunci

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *