Home»Muzika»Azra ponovo u Akademiji 28… Bend Brian McShtull nas vraća u vreme pre nego što je Džoni “otišao u noć”…

Azra ponovo u Akademiji 28… Bend Brian McShtull nas vraća u vreme pre nego što je Džoni “otišao u noć”…

4
Shares
Pinterest Google+
Brian McShtull /Photo: Akademija 28, promo
Brian McShtull /Photo: Akademija 28, promo

Brian McShtull, tribjut bend posvećen kultnoj grupi Azra, nastupiće u petak 25. januara u Klubu Akademije 28. Koncert počinje u 22h, uz slobodan ulaz.

Azra, legendarni jugoslovenski bend, osnovan 1976. godine u Zagrebu, nastao pod uticajem roka i novog talasa. Vremenom postaje jedan od najpopularnijih bendova u SFRJ predvođen harizmatičnim Džonijem Štulićem, bend je u 14 godina izdao devet albuma i eksperimentisao sa raznim temama i stilovima.

Grupa više ne postoji, već skoro 29 godina, ali njihova muzika još uvek živi i živeće kroz generacije koje dolaze, jer kvalitet nema rok trajanja.

Brian MCshtull tribjut, okupljen je s namerom da oživi lik i delo popularne grupe. Pod jasnim uticajem Džonija Štulića, ovaj bend svojom energijom vraća duh nekih prošlih vremena. Koliko su u tome uspešni, govori i podatak da se za njihove nastupe uvek traži mesto više.

Tako će se Akademijom 28 ponovo oriti taktovi dobro poznatih pesama poput “Balkan”, “A šta da radim”, “Lijepe žene prolaze kroz grad” i mnogih drugih.

Brian Mc Shtull će nastupiti u kompletnom sastavu, predvođen gitaristom i glavnim vokalom Danilom Jevtovićem – Dačom, kome vokalnu podršku pruža Aleksandar Kovačević – Koča,  kao  i Lukom Ostojićem i Borkom Stojačićem.

Svima već poznata četvorka, okupljena od 2011. godine, i ovog puta će biti zadužena za dobar provod i nezaboravnu atmosferu, o kojoj će se pričati.

Koncert počinje u 22h, ulaz je slobodan, pa su organizatori zamolili da mesta rezervišete na vreme, pozivom na broj 011/3611934

Previous post

DIREKTINIJI I ISKRENIJI NEGO IKAD... Džejms Blejk predstavio novi album "Assume Form"

Next post

PRIČA ZA SVA VREMENA... Diznijev "Zvonar Bogorodičine crkve" dobija svoj igrani rimejk

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *