Šta slušate kad hoćete da pobegenete od svega… Evo šta u takvim momentima sluša Nik Kejv

0
73
Nik Kejv/ Photo: youtube.com printscreen
Nik Kejv/ Photo: Facebook @nickcaveofficial
Nik Kejv/ Photo: Facebook @nickcaveofficial

Nik Kejv putem svoje web stranice “Red Hand Files” često odgovara na pitanja svojih obožavalaca i pruža im uvid u svoj svet iza blještavila pozornica. Jedan obožavalac zamolio je slavnog muzičara da sastavi playlistu deset najdražih pesama drugih izvođača.

Kejv je u odgovoru s obožavaocima podelio deset pesama koje je nazvao svojim “pesmama za skrivanje”. Lista uključuje Leonarda Koena, Nila Janga, Ninu Simone i Brajna Inoa.

– Ponekad me pitaju šta su tačno “pesme za skrivanje”. Nikad ih nisam otkrio u potpunosti, možda sam osećao svojevrsno ‘vlasništvo’ nad njima, a otkrivanje svetu predstavljalo bi neku vrstu izdaje. Moje “pesme za skrivanje” predstavljaju neku vrstu utočišta i one su to već godinama. To su pesme kojima mogu da se prekrijem, kao dete koje se prekriva pokrivačima kada bljesak sveta postane preintenzivan. Doslovno mogu da se u njima sakrijem. One su potporni stubovi koji drže strukturu mog umetničkog svijeta. Postoje stotine drugih mojih omiljenih pesama, jednog dana možda ću sastaviti i njihovu listu, ali ne danas. Danas s vama delim ‘pesme za skrivanje.’ – napisao je Kejv i postavio obožavaocima pitanje koje su njihove “pesme za skrivanje”.

Kejvovu listu pogledajte u nastavku:

A stvarno, koje su vaše “pesme za skrivanje”?

HL/Izvor: sound-report.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime