Home»Muzika»ŠA GOES ON… Donacijom saksofona muzičkoj školi u Prijedoru, ŠA Fest nastavlja svoju misiju

ŠA GOES ON… Donacijom saksofona muzičkoj školi u Prijedoru, ŠA Fest nastavlja svoju misiju

4
Shares
Pinterest Google+
Ša donacija/ Photo Promo (Ša fest)
Ša donacija/ Photo Promo (Ša fest)

Predstavnici ŠA Festa u Prijedoru su 18.januara 2019. godine u prostorijama MŠ “Savo Balaban” donirali ovoj školi vredan instrument – Jamaha alt saksofon.

Instrument je doniran u okviru Zimske škole klarineta i saksofona, i namijenjen je mladim muzičarima i talentima koji će svojom muzikom čuvati uspomenu na prerano preminulog muzičara i slikara Dalibora Popovića Mikšu.

Profesor saksofona u muzičkoj školi, Aleksandar Jovanović kao i direktor škole Aljoša Novaković, zahvalili su se na ovoj vrednoj donaciji i rekli da je ovo tek početak jedne dobre saradnje sa Udruženjem ŠA Fest koji će promovisati umetnost i podržavati talente.

Ša donacija/ Pfoto Promo (Ša fest)
Ša donacija/ Pfoto Promo (Ša fest)

– Ovu godinu započeli smo dosta aktivno. Vredno smo radili na planovima za 2019, a drago mi je da mogu da kažem da smo ispunili i obećanje dato u 2018. godini – Udruženje građana ŠA Fest u okviru koje će delovati i fondacija su u osnivanju. Upravo ova donacija saksofona naš je prvi korak u podršci mladim muzičarima, a uveliko teku i pripreme za ŠA Fest 2019. – izjavio je predstavnik ŠA Fest tima i budući predsednik Udruženja ŠA Fest, Goran Krivić.

Portparol ŠA Festa Nataša Kuridža podsetila je da je ova donacija rezulat zajedničkog entuzijazma svih onih koji su podržali ŠA Fest i izrazila zadovoljstvo što će ovi mladi saksofonisti iz Prijedora nastaviti Mikšinu priču.

Dalibor Popović Mikša/Photo: facebook
Dalibor Popović Mikša/Photo: facebook

Podsećamo da je jedan od ciljeva ŠA Festa, memorijalnog koncerta  posvećenog  prerano preminulom frontmenu grupe Tattoo i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši, koji je održan prošle godine u Ljetnoj bašti u Prijedoru, bio upravo osnivanje fonda koji će dati podršku mladim umetnicima, muzičarima i slikarima kroz stipendije, donacije, organizacije koncerata, izložbe…

Ova donacija prva je u nizu događaja koje ŠA Fest planira za ovu godinu, jer ŠA GOES ON!

Previous post

BEST OF 2O18... Revija najgledanijih filmova od 24. do 30. januara u Kombank dvorani

Next post

Posle "Slobode" stigla i "Borba"... Banjalučki saksofonista Deni Karalić objavio novi singl

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *