Home»Muzika»Posle “Slobode” stigla i “Borba”… Banjalučki saksofonista Deni Karalić objavio novi singl

Posle “Slobode” stigla i “Borba”… Banjalučki saksofonista Deni Karalić objavio novi singl

4
Shares
Pinterest Google+
Danijel Deni Karalić/ Photo: Nina Vasilić
Danijel Deni Karalić/ Photo: Nina Vasilić

Rege muzičar Danijel Deni Karalić iz Banjaluke objavio je novi singl, instrumentalnu numera pod imenom  “Borba”.

Kompozicija “Borba” će se naći na Denijevom debitantskom projektu, EP izdanju “Revolucija”, baš kao i prethodni singl “Sloboda”, koji je objavljen krajem prošle godine. Izdanje “Revolucija” banjalučki multinstrumentalista je napravio sa brojim gostima tako da je i sam materijal potpisan kao Deni & Prijatelji.

 – “Borba” je nastala dok sam vežbao saksofon i pokušavao da dobijem najniži ton na tadašnjem instrumentu. Kada sam ga uvežbao, taj ton mi se dopao i počeo sam da se igram sa njim, a kao rezultat dobio sam melodiju koja čini glavnu temu ove pesme – kaže Deni.

Što se tiče aranžmana, Deni je u njegovom studiju sam snimio sve deonice – od gitara, saksofona, preko bubnjeva i basa, pa sve do raznih sitnih šuškica.

– Pesma je u bržem rege tempu, perkusije dodaju prizvuk latino muzike, dok bubanj vuče na hip hop. Meni je sve to zajedno zvučalo kao borba. Ipak, nešto je nedostajalo, pa sam shvatio da trebam da pozovem par drugara da mi pomognu – objašnjava Deni.

Tako je Asmir Turčinhodžić Fubi snimio đembe, Milan Kosić Jimmy je sjajno popunio pesmu sa udaraljkama, dok je temu sa svojim punim tonom na trubi upotpunio Miloš Grbić Mićko.

Za gitarski solo bio je zadužen Sandi Popović, a klavijaturu je odsvirao Stefan Nikići. Mastering pesme potpisuje Željko Žilić Žila iz grupe Brutal Protest.

Danijel Deni Karalić/ Photo: Nina Vasilić
Danijel Deni Karalić/ Photo: Nina Vasilić

Inače, na EP izdanju  “Revolucija” naći će se činiti četiri pesme, a pored singlova “Sloboda” i “Borba”, sledeća dva Deni planira da objavi tokom narednih mesec dana.

– Trenutno pripremam svirku koja neće izgledati i zvučati kao svirke na koje smo navikli do sada, jer ću većinu pesama izvoditi sam uz pomoć loopera, a zvaće se “Burnin’ & Loopin'”. Gosti, naravno, neće izostati – otkriva Deni svoje planove.

Deni je pored grupe Post Scriptum, aktivno svirao u hip hop bendu Brutal Protest i jazz sastavu Aleksandar Ševo Kvintet, a gostovao je i raznim drugim bendovima, kako uživo, tako i u studiju.

Previous post

ŠA GOES ON... Donacijom saksofona muzičkoj školi u Prijedoru, ŠA Fest nastavlja svoju misiju

Next post

Čuveni mural "neuhvatljivog" Benksija u Velsu prodat za 100.000 funti

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *