Home»Muzika»MAJKO ZEMLJO, SLUŠAJ (I GLEDAJ) OVO… Činčila u novom spotu poručuje – “Marš na Mars”

MAJKO ZEMLJO, SLUŠAJ (I GLEDAJ) OVO… Činčila u novom spotu poručuje – “Marš na Mars”

4
Shares
Pinterest Google+
Činlila/Photo: Promo, Lampshade media
Činlila/Photo: Promo, Lampshade media

Sarajevski bend Činčila objavio je novi singl i spot “Marš na Mars” u izdanju Lampshade Media.

Prema rečima članova benda, pesma “Marš na Mars” je oštra kritika današnjeg čovečanstva, odnosno moderne civilizacije. Ukazuje na to da ljudski rod sve više zaboravlja koliko je bitno očuvanje životne sredine.

– Živimo u vremenu u kojem smo konstantno suočeni sa upozoravajućim planetarnim pojavama, ali nažalost nismo svjesni i ne želimo biti svjesni koje nas posljedice očekuju. Čini se kao da je ljudski rod postao potpuno “gluh i slijep” na najvažnije stvari, a to je sigurno i ekologija, odnosno očuvanje planete Zemlje, kao našeg jedinog staništa – kaže frontmen benda Vanja Solaković.

Bend Činčila jedan je od malobrojnih bendova koji se u svom radu bavi direktnim kombinovanjem likovne umetnosti i muzike, pa u ovom spotu prikazuju i tu svoju umetničku komponentu, u kostimografiji i scenografiji spota.

Činlila/Photo: Promo, Lampshade media
Činlila/Photo: Promo, Lampshade media

Frontmen benda, Vanja Solaković, u spotu predstavlja individualca, kojem je naprosto dosta svega, te tražeći način kako da napusti ovaj naš svet, pravi raketu od kartona i u njoj uspeva da odleti na Mars. Karton, kao jeftini umetnički materijal, metaforički govori i o tome kako istinski, ali i u umetnosti, ne zavisimo od materijalnog bogatstva da bismo uspešno pronašli svoje utočište i mir. U ovom konkretnom slučaju Mars predstavlja i jedan imaginarni svet u koji protogonista odlazi, u njemu nalazi sreću i donosi je u svoju realnu sredinu, te je deli sa svima, putem muzike i performansa.

Snimanje, režiju i montažu spota potpisuje Romano Kuduzović koji je, zajedno sa bendom i idejnim doprinosom, upotpunio ovu priču.

Previous post

ŠTA RADITE PETKOM UVEČE... POKLANJAMO VAM 3X2 ULAZNICE ZA KONCERT SCHILLERA U HALI SPORTOVA

Next post

TO MOŽE SAMO U HOLIVUDU... Kijanu Rivs "ubija" Bobija Marjanovića - knjigom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *