BITI DRUGAČIJI, A BITI ROKENROL… Bend Welshly Arms predstavio novi singl “Learn To Let Go”

0
82
Oglasi
Welshly Arms/Photo: facebook@welshlyarmsband
Welshly Arms/Photo: facebook@welshlyarmsband

Američki new age rok bend Welshly Arms objavio je novi singl, pod nazivom “Learn To Let Go”, đest meseci pošto je izašao njihov drugi studijski album “No Place Is Home”.

Pesma, dinamična melodija koja počinje lagano pre nego što se pretvori u zvučnu rok himnu, produkt je letnje turneje grupe sa bendom Thirty Seconds To Mars.

– Bilo je dosta slobodnih dana i vremena za rad na novoj muzici – izjavio je frontmen Sam Geb za Billboard.

– Imali smo slobodan dan u L.A. i uzeli smo dan za pisanje i radili na pesmi, a onda smo je na kraju ostavili po strani – dodao je on.

Kada se vratio u svoj kućni studio tokom jeseni, bend Welshly Arms je izvukao pesmu iz fioke i završio je, dok je Gec vokal snimio u Njujorku.

– Počela je kao prava rokenrol pesma –  ispričao je Getz i dodao:

– Potom smo odlučili da nastavimo da se igramo s njom i probamo nove pravce, kao što smo to učinili sa albumom “No Place Is Home”. Pokušali smo nekoliko različitih stvari sa pesmom i završili smo sa nečim što stvarno volimo.  

Gec i njegove kolege iz benda smatraju da je “Learn To Let Go” prvi korak prema trećem albumu Welshly Armsa, na kojem grupa počinje ozbiljno da radi.

 – Mnogo stvari sada je u ranoj demo fazi – kaže basista Džimi Viver i dodaje: – Mi zapravo nemamo određeni zvuk za kojim idemo; puštamo sve da izađe iz nas i onda ga podešavamo odatle. Ovaj singl se čini jedinstvenim za bend, svakako nova teritorija, i to je uzbudljivo za nas. Želimo da nastavimo da se krećemo u novim pravcima, a da ipak održavamo zvuk i identitet benda.

“No Place Is Home”, prvi album Welshly Armsa izdat za veću diskografsku kuću, debitovao je na 10. poziciji na Billbordovoj Heatseekers album listi, a promocija još nije gotova. Grupa ima nekoliko festivalskih nastupa rezervisanih za proleće – uključujući Shaky Knees u Atlanti i Rock Im Park i Rock Am Ring u Nemačkoj.

– Iznenadio sam se koliko je dobro album odrađen na nastupima uživo – kaže Gec i nastavlja: – Pokušali smo mnogo novih stvari i zaista smo se zatvorili u studio, što nas je nateralo da se i za nastupe uživo potrudimo. To je bilo drugačije od neobuzdanog rok showa koji smo nekada radili.  

Welshly Arms/Photo: facebook@welshlyarmsband
Welshly Arms/Photo: facebook@welshlyarmsband

A Viver je na to dodao:

– Bilo je mnogo delova sa albuma na kojima smo morali da poradimo. Na nama je bilo da shvatimo kako da napravimo najbolju prezentaciju pesama za nastupe, tako da je bilo mnogo izazova. Stvarno smo porasli zajedno kao bend i mnogo smo naučili jedni o drugima dok smo radili zajedno na tim delovima. Bilo je stvarno super.

HL/A. Bogdan

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime