Toto zauvek… Hit za sva vremena “Africa” vrti se u beskonačnoj petlji – u Africi

0
41
Toto Forever/Photo: vimeo printscreen
Toto Forever/Photo: vimeo printscreen

Umetnik iz Namibije potvrdio je ono što su fanovi benda Toto znali oduvek, da je “Africa” večna

Prošle godine hit za sva vremena grupe Toto “Africa” dobio je svojih novih pet minuta posle gotovo četrdeset godina, a pesma i dalje nastavlja da inspiriše pojedince širom sveta.

Da li je za sve “kriva” pilot epizoda megpopularne serije “Stranger Things” ili Meri, obožavateljka Weezera koja ih je svojim Twitter računom @WeezerAfrica trolala do iznemoglosti, sve dok nisu obradili ovaj klasik iz ’80-ih, obrada kralja parodije Weird Al Yankovica koji se pokazao kao veliki fan ovog hita ili pak black metal obrada “Africe”, teško je reći, ali apsolutni pobednik u ovoj priči je Toto, koji je postao popularan kao nekada.

Ovaj talas zajahao je i 27-godišnji Maks Zidentof, umetnik iz Namibije koji je potvrdio ono što su Totovi fanovi znali oduvek – “Africa” je večna. Maks je izradio zvučnu instalaciju “Toto zauvek” koristeći šest zvučnika spojenih na MP3 uređaj, smeštenu na nepoznatoj lokaciji na obalnom pojasu pustinje Namib, koja u beskonačnoj petlji vrti poznati singl iz 1982. Kako bi “Africa” zaista bila večna, instalacija se napaja solarnim baterijama.

– Želeo sam da odam najveću počast pesmi i fizički da izložim “Africu” u Africi – otkrio je umetnik za BBC. – Neki stanovnici Namibije oduševljeni su instalacijom, a neki je smatraju najgorom zvučnom instalacijom ikada. Mislim da je to ipak veliki kompliment.

Zidentof se nada da će instalacija nastaviti da svira godinama, ili barem dok priroda ne učni svoje, uprkos tome što su za njenu izradu korišćeni uređaji koji garantuju najveću otpornost na vremenske uslove.

HL/Izvor: mixer.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime