Home»Muzika»Amigo, Rosenberg trio, Stefanovski… na Guitar Art festivalu od 12. do 17. marta

Amigo, Rosenberg trio, Stefanovski… na Guitar Art festivalu od 12. do 17. marta

6
Shares
Pinterest Google+
Vicente Amigo/Photo: facebook@VicenteAmigooficial
Visente Amigo/Photo: [email protected]

Kralj flamenka Visente Amigo, slavni Rosenberg trio, fado senzacija Carminho, gitaristi Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, nastupiće u okviru programa predstojećeg jubilarnog 20. Guitar Art Festivala koji će se u Beogradu održati od 12. do 17. marta, kazao je Tanjugu direktor festivala Boško Radojković.

Prema njegovim rečima veliku novinu u odnosu na prethodna izdanja festivala predstavlja promena mesta održavanja koncerata.

Gitar Art, plakat
Gitar Art, plakat

– Prvi put programe festivala pozicioniramo u Kombank dvorani, gde će osim koncerata biti i održane specijalne majstorske radionice na kojima će biti održano oko 500 časova – kazao je Radojković i dodao da će ulaznice za festival biti u prodaji od 18. januara.

– Publika će imati prilike da uživa u koncertima koje smo podelili u dve strukture. Imamo program posvećen klasičnoj gitari i drugi program u kojem će se smenjivati muzički žanrovi u kojima je takođe jedan od dominantnih istrumenata upravo gitara – kazao je Radojković.

Na otvaranju festivala, 12 marta u Kombank dvorani, prema njegovim rečima, nastupa nesumnjivi broj 1 u svetu flamenko gitare, španski virtouz Vicente Amigo.

– On je naslednik slavnog Paka de Lusije. Amigo dolazi u Beograd sa celim svojim ansamblom i beogradsku publiku očekuje koncert u nivou najznačajnijih svetskih produkcija tog tipa – kazao je Radojković.

Direktor festivala najvaljuje i nastup slavnog Rosenberg trija.

– Reč je o najznačajnijem svetskom manuš-džez-sving triju. Oni su naslednici čuvenog Đanga Rajnharda. Ljubimci ovdašnje publike vraćaju se u Beograd 13. marta gde će u Kombank dvorani prirediti jedinstven muzički događaj – kazao je Radojković.

Kako kaže u Beograd na Guitar Art festival dolazi i njaznačajnija interpretatorka fado muzike mlađe generacije, portugalska pevačica Carminho.

– Ona predvodi novi pokret u Portugalu u okviru kojeg se mladi vraćaju tradicionalnoj Fado muzici. Carminho nema ambiciju da istražuje već je posvećena trtadicionalnoj interpetaciji Fada. Pričinjava nam veliko zadovoljstvo što će tako autentična svetska zvezda doći 15. marta po prvi put u Beograd – rekao je Radojković i najavio i jedan od “klasika” Guitar art festivala, nastup Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića.

Cenjeni gitaristi će 16. marta u Kombank dvorani predstaviti projekat “Kruševo 2”. Ljubitelji gitare se sećaju čuvenog albuma “Kruševo” koji je izašao pre skoro 30 godina. Usledio je antologijski koncert dvojice umetnika u beogradskom Sava centru. U programu našeg festivala oni će predstaviti nastavak tog fantaštičnog albuma – kazao je Radojković.

Iz programa posvećenom klasičnoj gitari Radojković izdvaja završno veče Guitar Art festivala.

– Na sceni Kolarca 17. marta, organizovaćemo veče posvećeno slavnom kompozitoru Hoakinu Rodrigu. Mladi gitaristi će uz Vojvođanski simfinisjki orkestar izvesti njegova 3 najpoznatija koncerta za gitaru. Dan kasnije isti program priredićemo i u novosadskoj Sinagogi, kao dar Guitar Art festivala – rekao je na kraju Boško Radojković.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

"Land of the Free"... The Killers predstavili novi video singl, a režirao ga je Spajk Li

Next post

Elektronika, rok, mejnstrim i alternativa... a pre svega dobra svirka... Majdan i Organizam 18. januara u klubu Feedback

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *