Home»Kult»VEŽITE SE… Put oko sveta za 12 minuta kroz pesme Beatlesa

VEŽITE SE… Put oko sveta za 12 minuta kroz pesme Beatlesa

Google Maps vodi vas na put oko sveta kroz stihove pesama slavne četvorke

5
Shares
Pinterest Google+
The Beatles, Yellow Submarine, promo
The Beatles, Yellow Submarine, promo

Vanity Fair možda nije prvo mesto koje će vam pasti na pamet kada poželite da pronađete zanimljive činjenice o Beatlesima, ali njihova simpatična video kompilacija objavljena u decembru prošle godine, koja gledaoce uz pomoć aplikacije Google Maps vodi na put oko sveta kroz stihove pesama slavne liverpulske četvorke, nešto je što svakako preporučujemo da vidite.

Ovaj video će vas u nešto više od 12 minuta i više od 40.000 pređenih kilometara provesti širom planete, a vodič će vam biti – pesme Beatlesa.

The Beatles Abbey Road Album Cover
The Beatles Abbey Road Album Cover

Put započinje u rodnom gradu popularnog benda pokazujući značajne i očekivane lokacije Liverpula po kojima su pesme Beatlesa dobile ime, poput ulice Penny Lane i dečijeg doma Strawberry Field, kao i domove u kojima su odrasli Džon Lenon i Pol Makartni (pesme “Julia” i “Let It Be” koje spominju njihove roditelje). Put se nastavlja širom Velike Britanije, preko Francuske, Holandije, Austrije, Španije, Ukrajine, Rusije, Indije, sve do SAD.

Video i kartu prate pop-up prozorčići koji uz stihove donose zanimljivu faktografiju. Naravno, Vanity Fair je uzeo određenu slobodu u nekim intepretacijama, a pravi fanovi će otkriti da li im se potkrala neka greškica. Da li želite da znate koje su pesme povezali s kojim mestom? Vežite se… krećemo:

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

Fish In Oil otvara drugi deo koncertne sezone u Klubu Akademije 28

Next post

BAŠ DOBRA VEST... The Who planiraju novi album i turneju u 2019. godini

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *