Home»Muzika»BAŠ DOBRA VEST… The Who planiraju novi album i turneju u 2019. godini

BAŠ DOBRA VEST… The Who planiraju novi album i turneju u 2019. godini

5
Shares
Pinterest Google+
Pit Tautend/Photo: YouTube printscreen
Pit Tautend/Photo: YouTube printscreen

Bend koji je obeležio ’60. i ’70. godine prošlog veka, legendarniThe Who, najavio je izlazak novog albuma ove godine, ali i potvrdio severnoameričku turneju.

Nova ploča bi u tom slučaju bila prva posle 2006. godine i albuma “Endless Wire”, a i na nju se čekalo 24 godine, od izlaska albuma “It’s Hard” 1982. godine. Piz Tauzend je za Rolling Stone rekao kako je napomenuo Live Nationu da neće odrađivati turneju ako nemaju nove pesme, a čak je i odbijao da potpiđe bilo kakav ugovor i dodao da to nema veze s tim da želi hit album ili da uopšte The Who treba da imaju album.

– Reč je jednostavno o ličnom razlogu. U pitanju je moj ponos, osećaj sopstvene vrednosti i ponosa kao umetnika koji stvara muziku – rekao je Pit. Za sada neimenovani album trenutno ima 15 demo snimaka koje je sve snimio i napisao Tauzend prošle godine. Rodžer Daltri bi tokom godine trebalo da snimi vokalne deonice, a kraj godine bi trebalo da donese novi album na tržište.

– U pitanju je kombinacija tamnih balada, teških rock stvari, eksperimentalne elektronike, sampleova i tipičnih Who pesama koje počinju s gitarom koja daje yanga-dang zvuk – “plastično” je objasnio Pit.

HL/Izvor: musix-box.rs

Previous post

VEŽITE SE... Put oko sveta za 12 minuta kroz pesme Beatlesa

Next post

SUPER JE POVRATAK PLOČA I KASETA, ALI... Podaci o prodaji su neumoljivi: Sve pada, samo streaming raste

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *