STANA KATIĆ NA KUSTENDORFU: Ne volim crvene tepihe, govorim srpski, ali moji padeži su propast…

0
142
Stana Katić/Photo: Tanjug/Rade Prelić
Stana Katić/Photo: Tanjug/Rade Prelić

Kanadsko-američka glumica srpskog porekla, holivudska zvezda Stana Katić, predsednica žirija 12. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala “Kustendorf”, stigla je sinoć, 11. januara, u Drvengrad i rekla je oduševljena prirodom Mećavnika i činjenicom da je na mestu gde je zabranjen crveni tepih.

– Prelepo. Pada sneg, prelepa je priroda i vrlo sam zahvalna što sam ovde – rekla je Katić, koju je dočekao osnivač “Kustendorfa” Emir Kusturica, u skladu sa srpskim običajima, sa hlebom, solju i rakijom.

Zvezda popularne serije “Castle” redovno posećuje Beograd, ali prvi put je u ovom delu Srbije.

– Ovo je divan poklon. Želela sam da dođem ovde kada sam snimala u Bugarskoj, ali se ispostavilo da je poprilično daleko. Tako da je ovo neverovatno, divno čudo za mene – rekla je Katić novinarima.

O očekivanjima od festivala kaže da bi volela da bude od pomoći dok je u Drvengradu.

– Otvorena sam za nova iskustva i radujem se. Čula sam da je zabavno i jedva čekam da igram, uživam i upoznam nove filmske stvaraoce – rekla je Stana Katić.

Stana Katić/Photo: Tanjug/Rade Prelić
Stana Katić/Photo: Tanjug/Rade Prelić

Na pitanje šta je ponajpre dotakne u filmu, kaže ono što je neuhvatljivo, to parče magije koje treba da ostane takvo na kraju.

“Juhuuuu” je bila njena reakcija na činjenicu da je crveni tepih zabranjen u Drvengradu.

– Sviđa mi se to, to je super i tako relaksirajuće. Ovo je mesto opuštanja za umetnike i baš se radujem tome – rekla je poznata holivudska glumica.

Trenutno snima seriju “Absentia”, triler u kome igra ženu koja je radila za FBI, bila kidnapovana i šest godina provela zatvorena, da bi se, kako je rekla, “vratila iz mrtvih”.

– Sve se promenilo nakon toga, ali onda biva uvučena u seriju ubistava, mora da dokaže svoju nevinost i da povrati svoj život – objasnila je Katić i dodala da su pre dve sedmice završili sa snimanjem druge sezone.

Ispričala je da obožava gajde i da su članovi ekipe serije sakupili novac i doveli gajdaše sa planina Rodopi, koji su svirali na zabavi priređenoj povodom završetka snimanja druge sezone serije.

– To je bio magičan poklon – dodala je Katić.

Zamoljena da kaže nešto na srpskom, uz smeh je rekla: “Moji padeži su propast”.

Katić će zajedno sa Slobodanom Despotom, izdavačem i piscem srpskog porekla koji piše na francuskom jeziku, i Tankredom Ramonom, francuskim režiserom dokumentarnih filmova i producentom audiovizuelnih sadržaja, dodeliti nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje, za koje se takmiči 21 film studenata i mladih autora iz čitavog sveta.

HL/Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime