Oskar ove godine neće imati voditelja… a probali su već jednom, pre 30 godina, i to se nije baš najbolje završilo…

0
143
Oskar/ Photo: Promo
Oskar/ Photo: Promo

Prvi put u skoro 30 godina najveći filmski šou na svetu – dodela Oskara, neće imati domaćina to jest voditelja.

Američka akademija za filmsku umetnost i nauku (AMPAS) tako je na korak da ponovi jednu od najradikalnijih intervencija u istoriji dodele svojih nagrada.

Variety javlja da će producenti odabrati niz poznatih zvezda koje će predstaviti publici različite segmente. Odluka je doneta kada je Kevin Hart, prethodno odabran za voditelja, odlučio da se povuče samo nekoliko časova kasnije, zbog prozivki na društvenim mrežama zbog desetak godina starih homofobičnih tvitova.

Koncept o dodeli bez domaćina podelio je ljude iz vrha Akademije i producente koji uveliko pripremaju ceremoniju, a kako javlja Variety na žurci posle dodele Zlatnog globusa mnogi izvršioci su se žalili na tu ideju.

Jedan medijski magnat istakao je da bi to moglo da ima potencijalno fatalne posledice, jer su domaćini često najveći mamac za publiku kada je reč o tako glamuroznim TV prenosima, nešto poput dirigenta ili mašinovođe koji upravlja vozom.

Do sada je samo još jednom, pre tačno 30 godina, Oskar bio bez voditelja. Ta dodela i dalje se pamti po zlu: producent Alan Kar i reditelj Džef Margolis smislili su 11-minutnu muzičku numeru umesto uvodnog monologa, u koji je bila uključena i verzija “Proud Mary”, duet “Snežane” i Roba Loua, koji glumac i dalje pokušava da zaboravi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime