NI KORAK NAZAD u žestokom ritmu… 9. februara Cannibal Mosquitos stižu u Svilajnac

0
65
Cannibal Mosquitos/ Photo: Promo
Cannibal Mosquitos/ Photo: Promo

Udruženje građana Rođen negde dole u žestokom ritmu nastavlja sa realizacijom projekta “Ni korak nazad”, koji je pod pokroviteljstvom Opštine Svilajnac i u okviru koga se građanima Svilajnca predstavljaju muzičari i umetnici iz svih krajeva sveta.

U subotu, 9. februara publici ovog malog mesta predstaviće se jedan od najboljih surf-rok bendova Evrope – Cannibal Mosquitos. Lokalna podrška biće mladi bend Radiation Roulette.

Radiation Roulette/ Photo: Facebook @gocetovbenad
Radiation Roulette/ Photo: Facebook @gocetovbenad

Cannibal Mosquitos, supergrupa sa jugoistoka Francuske, posetiće Srbiju u sklopu svoje evropske turneje, a koncert u Svilajncu će biti  jedini koji će održati u našoj zemlji.

Cannibal Mosquitos je bend formiran pre deset godina od strane tri muzičara sa višedecenijskim iskustvom na sajkobili-surf-pank sceni Francuske. Sva tri člana paralerno sviraju u više bendova (Les Sauvages, Good Good Things, Sons Of Buddha).

Njihov zvuk mešavina je instrumentalne surf muzike šezdesetih, panka i rokabilija. Svoju inspiraciju su našli u starim horor filmovima B produkcije, komarcima i sirovom energičnom surf roku. Kažu da muzički najviše lične na bendove The Mummies, Link  Wray i The Phantom Surfers.

Cannibal Mosquitos/ Photo: Promo
Cannibal Mosquitos/ Photo: Promo

U njihovoj biografiji zabeleženo je da su imali brojne turneje i nastupe na festivalima širom Evrope i da ih prati glas da imaju sjajne live nastupe sa akcentom na specifičan scenski imidž.

Do sada su objavili tri studijska albuma, a u Svilajncu će predstaviti aktuelni “Vroom Vroom” objavljen krajem 2018. godine.

Koncert benda Cannibal Mosquitos biće održan u Lobi baru, početak je zakazan za 21:00 čas, lokalna podrška je mladi bend Radiation Roulette, a ulaz je donacija (preporučeno 200 dinara).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime