Home»Muzika»Istraga zvanično završena posle devet meseci… Avicii se ubio razbijenom bocom vina

Istraga zvanično završena posle devet meseci… Avicii se ubio razbijenom bocom vina

4
Shares
Pinterest Google+
Avicii/ Photo: Facebook @avicii
Avicii/ Photo: Facebook @avicii

Svetski popularan DJ i producent Avicii, momak pravog imena Tim Bergling, preminuo je 20. aprila prošle godine u 28. godini. Istog dana policija je saopštila kako nema sumnje u ubistvo, ali uzrok smrti otkriven je devet meseci kasnije. Mladi talentovani muzičar oduzeo je sebi život na godišnjem odmoru u Omanu – razbijenom bocom vina kojom se isekao po vratu.

Vest o smrti mladog DJ-a šokirala je fanove širom sveta koji su mu potom na razne načine odali počast. Zvona najviše crkve u Holandiji zvonila su u ritmu Aviciijeviih pesama, a najemotivniji događaji odvijali su se u njegovom rodnom Stokholmu, gde se okupilo hiljade fanova koji su pevali i plesali uz Aviciijeve najveće hitove.

DJ KARL KOKS: “WAKE ME UP” JE PESMA KOJOM JE AVICII ZVAO UPOMOĆ

Poslednjih nekoliko godina mlada EDM zvezda imala je zdravstvenih problema. Borio se s akutnim pankreatitisom – što je potencijalno životno ugrožavajuća upala gušterače, delom zbog preterane konzumacije alkohola, pa su mu kao rezultat te bolesti uklonjeni žučna kesa i slepo crijevo. Upravo iz zdravstvenih razloga je 2016. odlučio da uzme pauzu od live nastupa i posvetiti se snimanju u studiju.

Najpoznatiji po hitovima “Wake Me Up!” i “Le7els” bio je pionir savremenog Electronic Dance Movementa i jedan od retkih DJ-eva koji je mogao da rasproda svetske turneje po velikima arenama. Osvojio je brojne muzičke nagrade, dva puta bio nominovan za Grammy, a preminuo je samo jedan dan posle još jedne velike nominacije – EP “Avicii (01)” koji je objavljen u avgustu 2017. nominovan je za Billboard Music Award u kategoriji za najbolji album elektroničke muzike.

Previous post

FANOVI DOČEKAŠE... Objavljen prvi trejler za novu sezonu serije "Game of Thrones"

Next post

Zoran Kostić Cane: Frka je velika, ljudi se kriju sami od sebe...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *