Home»Muzika»Santana objavljuje EP inspirisan Mona Lizom: Stihovi su mi se pojavili u snu…

Santana objavljuje EP inspirisan Mona Lizom: Stihovi su mi se pojavili u snu…

5
Shares
Pinterest Google+
Karlos Santana/Photo: facebook@carlossantana
Karlos Santana/Photo: [email protected]

Jedan od najpoznatijih muzičara današnjice, legendarni gitarista Karlos Santana najavio je za kraj meseca objavljivanje EP izdanja “In Search of Mona Lisa”. EP izdanje biće objavljeno 25. januara kao prvi album slavnog muzičara pod etiketom Concord Records.

Na njemu će se naći tri nove pesme, od kojih dve dolaze uparene posebnim verzijama. Pesme “Do You Remember Me” i “In Search of Mona Lisa” inspirisane su putovanjem u Pariz u kojem se Santana sreo sa slavnim umetničkim djelom. Kako slavni gitarista otkriva, nekoliko meseci kasnije stihovi pesama pojavili su mu se u snu.

Karlos Santana/Photo: facebook@carlossantana
Karlos Santana/Photo: [email protected]

– Po prvi put u životu probudio sam se i gotovo opipao stihove. Mogao sam gotovo da ih dohvatim i samo prenesem u pesme! – izjavio je Santana.

Na trećoj pesmi “Lovers From Another Time” gostuje slavni jazz basista Ron Karter dok je kompletno izdanje producirao Narada Majkl Valden koji je takođe odsvirao pojedine deonice basa, klavijatura i bubnjeva.

Poslednje izdanje “Power of Peace” Santana je objavio prošle godine u saradnji s Isley Brothers. EP izdanje uvod je u novi album koji Santana priprema za leto 2019. u saradnji s Rikom Rubinom.

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

MUZIKA JE PUT DO OSKARA... "Bohemian Rhapsody" i "Green Book" dominirali dodelom nagrada Zlatni Globus

Next post

BUDI SVE ŠTO POŽELIŠ... Festival epske fantastike 26. i 27. januara u Domu omladine Beograda

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *