Home»Muzika»Homeland»Zemlja gruva objavila album “Greatest Hits Collection”… i tako obeležila 10 godina na sceni

Zemlja gruva objavila album “Greatest Hits Collection”… i tako obeležila 10 godina na sceni

4
Shares
Pinterest Google+
Zemlja Gruva/ Photo: AleX
Zemlja Gruva/ Photo: AleX

Zemlja gruva, beogradski bend specifičnog imidža i muzičkog uzraza koji je fuzija raznih muzičkih pravaca, predstavio je “Greatest Hits Collection” povodom 10 godina postojanja.

Kombinacija afro, neo soul, ragga, reggae, jazz i swing muzike kao i tri vokalna solista različitog izraza, pored jake duvačke sekcije, njihova su specifičnost.

Zemlja gruva iza sebe ima dva autorska albuma albuma: “WTF is Gruvlend?”, “Šta stvarno želiš?” i album obrada “Dino u Zemlji gruva!”.

Zemlja gruva, cover
Zemlja gruva, cover

“Plesanje do znoja!” parola je koja predstavlja pionire novije srpske pop scene, ljude neverojatno zarazne energije koji vam svojim likom i delom žele dobrodošlicu u – Zemlju gruva!

A u toj “zemlji gruva” caruju samo dobre vibracije, ples i prijateljstvo, a Zoe Kida, Konstrakta i Milovan kao kičma grupe, uz naravno neizostavne ostale članove, na ovoj kompilaciji donose svoje najveće hitove: “Da bi nam”, “Vucibatina”, “Nisam znala da sam ovo htela”, “Meni treba” kao i dve obrade Dina Dvornika: “Afrika” i “Jače manijače”. Osim pomenutih, među šesnaest izabranih pesama nalazi se i najnoviji singl “Plodni dani”, kao i remiks pesme “Mama”.

Previous post

Ovih 12 romana ušlo je u uži izbor za 65. NIN-ovu nagradu

Next post

Olivija Njutn Džon u video poruci: Ne sahranjujte me prerano, još nemam nameru da umrem

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *