Home»Kult»NJEGOV GRAD GA NE ZABORAVLJA… Pošta u Sijetlu nosiće ime Džimija Hendriksa

NJEGOV GRAD GA NE ZABORAVLJA… Pošta u Sijetlu nosiće ime Džimija Hendriksa

6
Shares
Pinterest Google+
Džimi Hendriks/ Photo: Facebook @JimiHendrix
Džimi Hendriks/ Photo: Facebook @JimiHendrix

Američki kongres izglasao je predlog da se jedna pošta u Sijetlu, rodnom gradu Džimija hendriksa, preimenuje u čast verovatno naboljeg gitariste u istoriji rokenrola.

Pošta Renton Highlands, koja se nalazi u neposrednoj blizini groblja Greenwood Memorial Park na kojem se nalazi poslednje počivalište neponovljivog gitariste, uskoro će se službeno zvati James Marshall “Jimi” Hendrix Post Office. Predlog je prihvaćen jednoglasno, prenosi Seattle Times.

Ovo će biti već drugi put da rodni grad Džimija Hendriksa odaje priznanje njegovom nasleđu. Pre dvije godine grad je u centru, u blizini doma u kojem je odrastao, otvorio Jimi Hendrix Park.

– Sijetl će uvek biti Džimijev dom – izjavila je tada Dženi Hendriks, sestra slavnog gitariste i predsednica udruženja Experience Hendrix. – Ovo mesto je mesto gdje je Džimi odrastao, sanjao svoje snove i gde se budila njegova kreativna energija.

Zaostavština Džimija Hendriksa čini se kao čaroban kovčeg bez dna. Biser po biser, još od preuranjene smrti ove gitariske legende 1970. posthumno se objavljuje novo izdanje ili knjiga, a njegova muzika živi večno pa mnogi klinci i danas uče gitaru uz nezaboravne rifove levorukog majstora Fendera. I 49 godina kasnije, još nas uvek uspeju da nas očaraju, a najvrednije vrelo predstavljaju arhivski video snimbe i dokumentarci. Podsetite se njegovog nasljeđa gledanjem jednog od dokumentaraca, odnosno kompilacije intervjua i nastupa:

HL/Izvor: Mixer.hr

Previous post

POTPUNO LUDA KOMBINACIJA... Moussaka i Psi 18. januara u KC Grad

Next post

Ono kad ti godina počne uz Artan Lili... onda osmeh ne skidaš danima

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *