Home»Muzika»Kreće nova rock i metal revolucija… Nove albume najavili Slipknot, Rammstein, Megadeth, Tool, AC/DC, RHCP…

Kreće nova rock i metal revolucija… Nove albume najavili Slipknot, Rammstein, Megadeth, Tool, AC/DC, RHCP…

7
Shares
Pinterest Google+
Tool/Photo: facebook@ToolMusic
Tool/Photo: [email protected]

Godina pred nama biće velika za rok i metal muziku, tvrdi Loudwire, i u svojoj analizi iznosi nekoliko argumenata kojima svi ljubitelji žestokog zvuka mogu da se raduju.

U 2018. je nastavljen komercijalni pad ovih žanrova, uprkos tome što se na live nastupima i dalje okupljaju desetine, pa i stotine hiljada čupavih glava. Ali, ako pogledate 50 najstrimovanijih pesama na platformi Spotify u ovom trenutku, nećete među njima naći nijednu rok ili metal stvar. Slično izgledaju i top liste na drugim striming platformama, televizijama, radio stanicama…

Dejv Mastejn/ Photo: Facebook @Megadeth
Dejv Mastejn/ Photo: Facebook @Megadeth

Situacija bi, međutim, mogla značajno da se popravi u 2019. godini. Mnogo zvučnih imena će objaviti nove albume, među njima i Slipknot, Rammstein, Megadeth i valjda konačno, Tool. Na novi Slipknot se čeka pet godina, na nemačke industrijalce čitavu deceniju, poslednji Megadeth album je izašao 2016, a Tool… pa, skoro da ga je slušao Kolumbo pred polazak na putovanje. Svaki od ovih noviteta biće veliki događaj za gitarsku publiku, a mogućnost da se svi dogode u istoj godini je nešto što se ne sreće često.

Postoje realne šanse da do naredne Nove godine stigne i novi AC/DC, posle pet godina čekanja i nedavnog odlaska Malkolma Janga, kao i da nas obraduju Anthrax, Red Hot Chili Peppers i Mastodon.

Očekuje se da novi materijal objave i Alter Bridge, Avenged Sevenfold, Bring Me the Horizon, Children of Bodom, Deftones, Dream Theater, Hellyeah, In Flames, Korn, Lamb of God, Papa Roach, The Raconteurs, Rob Zombie, Tarja…

Dakle, biće hedbengovanja u ovoj godini.

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

Svilajnac neće ni korak nazad... Hosenfefer, Psycho-Sonic Boris And Hosenfefer i Tongue Tied Twin prašili u Lobi baru

Next post

Skarlet Johanson ratuje s hakerima... Njeno lice preplavilo sajtove za odrasle, a zaštita je - nemoguća?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *