Juče ih je stvorilo, sutra stvaraju sami… Bjesovi b(j)esneli u SubBeernom centru

0
30
Bjesovi, SubBeerni centar/Photo: Aleksandar Milovanović

Poslednje subote u prošloj godini u beogradskom klubu SubBeerni Centar novogodišnji koncert odžao je rok bend Bjesovi iz Gornjeg Milanovca. Koncert je trajao više od dva sata, i prisutni su imali priliku da prisustvuju stvarno sjajnoj svirci, ali i da osete ogromnu količinu energije koju Bjesovi isporučuju sa bine na svakom svom koncertu.

Bend je koncert započeo pesmom “Gavran”, na koju je publika sjajno reagovala i za njom su usledile i ostale pesme sa albuma “Bjesovi”, kao što su “Vreme je” i “Avioni pevaju”. Pevač Zoran Marinković je i ove večeri imao sebi svojstven nastup koji uključuje mnogo atipičnih pokreta, a svirka je nastavljena pesmama sa albuma “Svetla svetlosti”. Album “Svetla svetlosti” su obrade pesama domaće rok scene, ali sve one “obučene” su u jedno sasvim novo ruho. Svaka je priča za sebe, a Bjesovi su ih sklopili u jednu veliku, svoju priču – od numera kultnog makedonskog benda Mizar i Asima Sarvana, sve do novotalsne generacije i bendova Električni orgazam i Idoli.

Bjesovi, SubBeerni centar/Photo: Aleksandar Milovanović
Bjesovi, SubBeerni centar/Photo: Aleksandar Milovanović

Za kraj Bjesovi su sačuvali verovatno svoje dve najpoznatije pesme. Sa bine se začuo intro pesme “Bolje ti” i nije postojao niko u publici koji nije zapevao svima poznate stihove. Sa numerom “Ime” zaokružili su manje više sve što je publika od njih želela da čuje.

HL/A. Milovanović

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime