Home»Muzika»COMEBACK… Saša Novak, bivši gitarista Psihomodo popa, promovisao solo album “Ja sam tu”

COMEBACK… Saša Novak, bivši gitarista Psihomodo popa, promovisao solo album “Ja sam tu”

4
Shares
Pinterest Google+

Saša Novak, bivši gitarista i prodecent benda Psihomodo pop, vratio se na scenu posle 23 godine i objavio solo album “Ja sam tu” (Croatia Records), koji je promovisao pre nekoliko dana, 22 decembra, na svoj rođendan, u beogradskom Jugotonu, uz podršku poznatih imena iz sveta rokenrola – Miše Aleksića, Vlade Jankovića Džeta, Baneta Loknera…

Saša Novak/Photo: facebook@Saša Novak
Saša Novak/Photo: [email protected]ša Novak

Saša je singl koji je nazvan isto kao i album predstavio pre godinu dana, a na disku je još 11 numera, plus tri bonusa. Većinu pesama je napisao i aranžirao sam Novak. Zanimljivo je da je on na ovom albumu zasvirao i bas gitaru, klavijature i bubnjeve. Deo materijala posvećen je sećanju na rad sa Psihomodom kroz novu verziju hita “Ramona”, a tu je i posveta legendarnom Dragu Milinarecu – čuvena tema “Osmijeh” u živom izvođenju. Saša peva i na engleskom, i to tri numere.

– Ovaj disk je neka vrsta retrospektive, počev od “Gubim te”, moje prve autorske pesme koju sam napisao davno, pa do “Osmijeha” – priča Novak. – Sve je to deo moje karijere kroz nekoliko decenija. Meni je ovo poseban album, jer ide kroz moj životni tok. “Osmijeh” me veže za moj prvi rok koncert na kom sam bio davno, Drago Mlinarec i grupa Izazov u Karlovcu. To se urezalo u moju psihu. Odlučio sam već tada, sa 14 godina, da je to moj život. Tu je i “Evropa”, pesma Alena iz Goblina. Oni su bili moj prvi producentski rad. Bili su demo bend 1987. godine, sam sam im platio studio. Onda je usledio Psihomodo pop.

Upitan šta je želeo da poruči naslovom albuma “Ja sam tu”, Saša je uz osmeh odgovorio:

– Hteo sam da kažem da sam, evo, tu, da pijem pivo i uživam. Nisam planirao pauzu od 23 godine. Bilo je potrebno da pauziram dve, tri godine, ali te život, malo sleva, malo zdesna šamara. Dođu svakakve obaveze, i onda čovek, naprosto, samo broji godine. Kad je došlo do 20, rekoh – sad je vreme da se vratim. U početku sam hteo da snimim EP “Minimalka”, kao “minimalni Karlovac”, sa nekoliko pesama koje su povezane s Karlovcem. Kako se, međutim, priča razvijala, desio se kompletan album, i onda više taj naziv nije imao smisla. Razmišljao sam šta želim da kažem tim albumom. Hteo sam da poručim da sam se vratio, postoji i pesma “Ja sam tu”, i onda je bilo logično da tako nazovem album.

Saša Novak je koncertno promovisao prvo solo izdanje u novosadskom Gerila baru i u zemunskom Festu.

HL/Izvor: novosti.rs

Previous post

Kijanu Rivs želi da glumi Vulverina... Producenti, šta čekate?

Next post

Ono kad se dobro provedu i publika i bend... Let3 ozbiljno dobro "provozao" SubBeerni centar

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *