Home»Fun»Orfield Laboratories je najtiša prostorija na svetu… U njoj niko nije izdžao duže od 45 minuta

Orfield Laboratories je najtiša prostorija na svetu… U njoj niko nije izdžao duže od 45 minuta

4
Shares
Pinterest Google+
Orfield Laboratories, promo
Orfield Laboratories, promo

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, Orfield Laboratories u Južnom Mineapolisu je dom “najtišem mestu na zemlji”. Laboratorija se zove gluva komora, što znači da u ovoj sobi nema nikakvog odjeka, jer ona upija 99,99% zvuka.

Različiti proizvođači je koriste prilikom testiranja svojh proizvoda i kvaliteta zvuka, ali je takođe moguće posetiti i turistički, a i pristati na izazov da pokušate da ostanete normalni u njoj duže od 45 minuta.

Steven Orfield , Orfield Laboratories, promo
Steven Orfield , Orfield Laboratories, promo

Osnivač i predsednik Steven Orfield uživa u tome da izazove posetioce da sede u ovoj sobi sami u mraku – što duže, a dosadašnji rekord je 45 minuta. Većina ljudi napusti sobu nakon 20-ak minuta jer više ne mogu da podnesu toliku tišinu, s obzirom da u sobi čuju zvukove koje nikada nisu – zvuk sopstvenog tela, poput zvuka koji proizvodi srce, želudac, pluća i krv.

Orfield objašnjava da je jedini način da ostanete u sobi duže vreme je da sednete. Pošto nam soba oduzima sve zvučne signale koje inače primamo, ovo nas naglo zbunjuje, percepcija postaje iskrivljena, a ravnoteža i pokreti postaju gotovo nemoguć podvig.

Previous post

13. januara Selin Dion, Ališa Kiz i Keli Klarkson pevaće za kraljicu Aretu

Next post

BREXIT UBIJA ALTERNATIVU! Strani muzičari moraće da zarađuju najmanje 33.000 evra godišnje da bi dobili radnu vizu u Velikoj Britaniji

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *