Home»Muzika»Homeland»Ovo je moj grad… glasno kaže Zid Mortal i poziva na akciju

Ovo je moj grad… glasno kaže Zid Mortal i poziva na akciju

5
Shares
Pinterest Google+
Zid Mortal/Photo: facebook@ZidMortal
Zid Mortal/Photo: facebook@ZidMortal

Bend Zid Mortal objavio je video spot za pesmu “Ovo je moj grad” sa svog trećeg studijskog albuma “Monopol i riziko”, koji su objavili u septembru za izdavačku kuću Take It Or Leave It Records.

Spot je snimljen kao svojevrsni kao omaž spotu EKV za pesmu “Samo par godina za nas” iz 1989. godine. A upravo posle tog spota, u tih “par godina” počeli smo polako da gubimo sve.

– Spot ima za cilj da nas pokrene da vratimo sve što nam je oduzeto. Počećemo od svog grada, a to je svaki grad. Došlo je vreme da glasno kažemo – Ovo je moj grad. Tekst pesme je napisan pre dvadeset godina, stajao sam pred ambasadom, rano ujutro i posmatrao. To što sam zabeležio tada oslikava našu svakodnevicu i danas – kaže Goran Šobić Sirano, tekstopisac i kompozitor pesme.

Zid Mortal/Photo: facebook@ZidMortal
Zid Mortal/Photo: facebook@ZidMortal

Režija i montaža su delo Lidije Mićović i Milana Pejnovića. Direktor fotografije je Ivan Žugić. Saksofon u pesmi je svirao Nikola Demonja Jr.

Toliko toga se jutrom dešava u našim gradovima, a da nije zabeleženo, pa vas Zid Mortal poziva na akciju.

Na sajtu benda, www.zidmortal.com, objavljena je matrica pesme “Ovo je moj grad” za preuzimanje. Potrebno je da preuzmete pesmu, napišete svoj tekst o svom gradu, opišete nove slike i događaje, snimite vokal i pošaljete na mail zidmortal@gmail.com.

Svi primereni radovi će biti objavljeni na youtube kanalu benda, a najbolja verzija će biti izvedena na koncertu Zid Mortala, uz gostovanje autora novog teksta.

Zid Mortal je do sada objavio dva albuma, “Iskon“ 2001. godine i „Svemir i ljudska glupost“ 2005. godine. Svirali su na EXIT festivalu, na prvom Belgrade beer festu, na Zaječarskoj Gitarijadi, kao predgrupa Ribljoj Čorbi, više puta sa Hitom Radija 202 po Srbiji, nekoliko humanitarnih koncerata… Naziv benda nas podseća da je život ograničen isamim tim vredan. Zid Mortal želi da, autentičnom autorskom muzikom pošalje poruku da pravi rock’n’roll može da postoji.

Previous post

Magazin NME odabrao NAJBOLJE FILMOVE iz 2018. godine... Ako vam se izbor ne dopada, mi stvarno nemamo ništa s tim

Next post

Pakao u Kuglašu... jer tamo vas čekaju Door Window Nine, Dusi i Maera

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.