Home»Muzika»OBIČNI MOMCI IZ DABLINA… Bono i Edž poklonili svirku beskućnicima u svom rodnom gradu

OBIČNI MOMCI IZ DABLINA… Bono i Edž poklonili svirku beskućnicima u svom rodnom gradu

3
Shares
Pinterest Google+
Bono i Edž/Photo: YouTube printscreen
Bono i Edž/Photo: YouTube printscreen

Frontmen irskog rok benda U2 Bono Voks povodom božićnih praznika otpevao je nekoliko svojih najvećih hitova za sve beskućnike na ulicama Dablina, piše Sky News.

Njemu se pridružio gitarista Edž, koji je zajedno s Bonom pozvao ljude da doniraju novac lokalnoj humanitarnoj organizaciji za zbrinjavanje beskućnika. Naime, novac koji je prikupljen u koferu gitare predat je humanitarnom društvu Simon Community.

Glen Hansard, osnivač rok benda The Frames, organizovao je ovaj događaj na Badnje veče. On je odsvirao pesmu koja kritikuje irsku vladu zbog lošeg rešavanja problema beskućnika u Irskoj.

Nakon niza nastupa drugih irskih zvezda, Bono i Edž su predstavljeni kao dva mladića iz severnog Dablina, nakon čega su s instrumentima stali pred publiku.

Prema podacima organizacije Focus Ireland, u ovoj zemlji ima gotovo 10.000 beskućnika. Učesnici kampanje kažu da, uprkos jakoj ekonomiji, nema dovoljno pristupačnih domova i da se stanarine naglo povećavaju.

HL/Izvor: b92.net

Previous post

Ovo je... hmmm... najava novog albuma? Animirani Eksl Rouz zajedno sa Duškom Dugouškom novom pesmom Gunsa spasava planetu

Next post

Van Halen se okuplja u originalnoj postavi za veliku stadionsku turneju?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *