Home»Muzika»The Bestbeat u DOB-u… Magični put kroz “The White Album” i čudesne 60-te

The Bestbeat u DOB-u… Magični put kroz “The White Album” i čudesne 60-te

6
Shares
Pinterest Google+

Prošlog vikenda, u punoj velikoj sali beogradskog Doma Omladine, nastupio je beogradski The Bestbeat, tribute band slavnih The Beatlesa.

Podsetimo, ovaj beogradski sastav oformljen 2005. godine uvršten je među 30 najboljih tribute bendova čuvenih liverpulskih Buba.

Na pedesetu godišnjicu jednog od najvećih albuma “The White Album”, beogradska četvorka održala je koncertni omaž ovom ostvarenju i ujedno povela publiku na magični put kroz slavne 60-te godine dvadesetog veka.

Nalik prošlogodišnjem koncertu u istoj sali gde su izveli pesme sa legendarnog albuma “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” odeveni u čuvene uniforme koje su nosili Džon, Pol, Džordž i Ringo, i ove godine su očarali publiku svojim nastupom.

The Bestbeat/ Photo: Iva
The Bestbeat/ Photo: Iva

Svirku su počeli poznatim numerama “Back in the USSR”,  “Revolution” i “Lady Madonna”, a prvi deo kocerta završili svetski poznatim pesmama “Here Comes The Sun” , “While My Guitar Gently Weeps” i  “Helter Skelter”.

Posle kratke pauze, beogradska četvorka koju čine Damjan Dašić kao Pol Makartni, Marko Ćalić kao Džordž Harison, Vladimir Banovčanin kao Džon Lenon i Vitomir Milićević kao Ringo Star, presvukla se u poznata odela nalik onima u koja su bili odeveni Bitlsi u svojoj ranijoj fazi i do kraja otprašili vanvremenske hitove kao što su “I Saw Her Standing There”, “I Wanna Hold Your Hand” i koncert završili pesmom “Twist and Shout”.

Najbolji pokazatelji koliko se koncert dopao publici bili su mnogi pozivi na bis i višeminutne ovacije posle svirke.

U publici, pored pripadnika starijih generacija bilo je i dosta mladih i tinejdžera koji su dokazali da muzika čuvenih liverpulskih Buba nikad neće pasti u zaborav.

HL/ Marko Gajić

Previous post

Neumorni... Bend Artan Lili predstavio novi video singl i najavio dva novogodišnja koncerta...

Next post

Ulični muzičar je mirno zarađivao svoju koricu hleba na Pikadiliju, a onda mu je mikrofon iznenada "ukrao" jedan stariji čikica u skupom kaputu...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *