Home»Muzika»Smisli dobru foru i ništa ne brini… Metal misterija Ghost ima novi spot

Smisli dobru foru i ništa ne brini… Metal misterija Ghost ima novi spot

3
Shares
Pinterest Google+
Ghost/Photo: facebook@thebandghost
Ghost/Photo: [email protected]

Popularna metal misterija iz Švedske, bend Ghost predstavio je novi video spot za pesmu “Faith” sa svog poslednjeg albuma “Prequelle”, objavljenog u junu.

Video za pesmu “Faith” sniman je tokom američke turneje kojom su Ghost predstavljali novi album. Bend je zahvaljujući ovom izdanju ponovo nominovan, ove godine u čak dve kategorije prestižne nagrade Grammy – za Najbolji rock album godine i Najbolju rock pesmu godine za koju je nominovana pesma “Rats”.

Video spot za  “Faith” prikazuje sve razmere svjetske popularnosti ovog komercijalnog metal benda. Ghost je tokom godina, uprkos kontrovezama, postao izuzetno jako i uticajno ime na heavy sceni, prvenstveno zbog aure anonimnosti i teatralnosti koja se proteže puno šire od same muzike.

Ghost/Photo: facebook@thebandghost
Ghost/Photo: [email protected]

Album “Prequelle” nasledio je albume koji su bili mračni kao i njihove maske, dok novi album donosi synth-pop zvuk i evocira ’80-e. Na svakom materijalu predstavljali su i pomno izabrane obrade, pa su tako ovaj put predstavili sjajnu obradu Leonarda Koena i Pet Shop Boysa.

Pevač Tobias Forge, poznat po titulama Pape Emeritusa, četvrti album je odradio pod pseudonimom Cardinal Copia, a prema najnovijim medijskim istupima novu titulu mogli bismo da saznamo već 2020. za koju Ghost planira novo izdanje. Aktuelni album promovisaće i na evropskoj turneji koja počinje u februaru i traje sve do kraja avgusta, ali se i dalje ne zna da li će svraćati u naše krajeve.

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

Ulični muzičar je mirno zarađivao svoju koricu hleba na Pikadiliju, a onda mu je mikrofon iznenada "ukrao" jedan stariji čikica u skupom kaputu...

Next post

System Of A Down više nisu u svađi i rade na novom albumu, "najboljem do sada"...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *