MAiKA… Jedini bend iz Srbije na Eurosonic festivalu

0
100
Maika/ Photo: Nemanja Đorđević
Maika/ Photo: Nemanja Đorđević

Bend MAiKA jedini je izvođač iz Srbije koji je odabran da nastupiti na Eurosonic festivalu. Oni će nastupiti u četvrtak, 17. januara kada će se predstaviti brojnoj publici budući da festival svake godine poseti više od 40 000 uključujući  predstavnike 400 najvećih svetskih festivala i ljude iz muzičke industrije iz celog sveta.

Eurosnic je zaslužan i za karijere mnogih izvođača među kojima su Franz Ferdinand, Dua Lipa, The XX, Years & Years, Rudimental…

Poziv za učešće na ovom festival stiže posle uspešne letnje turneje benda kada su nastupali sa Gogol Bordellom, Exita, festivala Dev9t, Revolution festivala, Boomtown fair festivala u Velikoj Britaniji…

MAiKA/ Photo: Promo
MAiKA/ Photo: Promo

Pre Eurosonic festivala domaća publika imaće prilike da bend MAiKA vidi u petak, 28. decembra u klubu SubBeerni centar kada će nastupiti kao podrška sastavu Let 3.

Muzički projekat MAiKA je novi fenomen na evropskoj sceni. Bend sa svojom nekonvencijalnom kombinacijom toplih balkanskih ritmova, hit melodija i žestoke energije koju možete osetiti na nastupima oduševljava publiku širom sveta.

Članovi benda MAiKA opisuju ga kao neobičan i autentičan bend  koji koristi harmoniku, saksofon, trubu i dva ženska vokala u kombinaciji sa neobuzdanim ritomom i elektronskim efektima.

Debi album pod nazivom “Balkannibalism” objavljen je u aprilu ove godine i možete ga naći putem sledećeg linka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime