Home»Muzika»Legendarni Tihomir Pop Asanović objavio prvu novu pesmu posle više od 40 godina

Legendarni Tihomir Pop Asanović objavio prvu novu pesmu posle više od 40 godina

5
Shares
Pinterest Google+
Tihomir Pop Asanović/Photo: YouTube printscreen
Tihomir Pop Asanović/Photo: YouTube printscreen

Legendarni jazz klavijaturista Tihomir Pop Asanović psole više od 40 godina predstavio je potpuno novi singl “Femme Fatale” u kojem je ugostio vrhunske muzičare Sabrinu Hebiri i Sašu Antića.

Muziku i aranžman radio je Pop Asanović, tekst potpisuju Zlatko Gall i Saša Antić, a producent je Duško Mandić. Pesma je snimljena u RSL studiju u Novom Mestu i Croatia Records studiju u Zagrebu. Za englesku verziju koja nosi naziv “Days of Daze” tekst su napisali Vinko Mihić i Tone Tuoro. Obe verzije dobile su i sjajne video spotove koji savršeno prate muzičku priču Tihomira Popa Asanovića i njegovu bogatu psihodeličnu i progresivnu jazz fusion karijeru. Redatelj spotova je multimedijalni umetnik Dalibor Barić.

Tihomir Pop Asanović oko sebe je okupio sjajnu ekipu muzičara, a osim pevačice Sabrine Hebiri tu su i Davor Črnigoj (bas), Jani Moder (el. gitara) i David Morgan (bubnjevi) koji ga prate i na predstojećem novom studijskom albumu pod nazivom “Povratak prve ljubavi”. To će biti prvi studijski album Popa Asanovića posle više od 40 godina i kultnih albuma “Majko zemljo” (Jugoton, 1974.) i “Pop” (Jugoton, 1976.), s kojima je stekao status jednog od najboljih evropskih jazz orguljaša.

HL/Izvor: music-box.hs

 

Previous post

Kad porastem, biću... Ed Širan... jer ovaj momak za jedan dan zaradi - milion evra

Next post

KAD DOKONI DIZAJNER URADI NEŠTO ZA SVOJU DUŠU... Obične reči pretvorio je u genijalne logotipe

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *