Home»Fun»Top 10 prazničnih poklona za gitariste… a nisu skupi kao vatra (barem neki od njih)

Top 10 prazničnih poklona za gitariste… a nisu skupi kao vatra (barem neki od njih)

5
Shares
Pinterest Google+
Gitarista: Photo: Pexels.com
Gitarista: Photo: Pexels.com

Pred vama je spisak od deset poklona u kojima bi svaki gitarista mogao da uživati, a da vaš novčanik ne doživi tešku traumu.

Kupovati poklone za praznike, rođendane i sve ostale slavljeničke situacije može da bude prilično stresno, pogotovo ako nemate nikakvu ideju šta biste poklonili. Ali, ako je vama draga osoba gitarista (ili gitaristkinja kako se to modernokaže) ili to samo želi da postane, ova lista bi mogla da vam pomogne.

01. ŠTIMER ZA GITARU

Štimer/Photo: Promo
Štimer/Photo: Promo

Svaki gitarista mora da drži svoj instrument u pravom tonu. Štimer za gitaru je električni uređaj koji muzičari koriste da detektuju i koriguju intonaciju (štim) žica na gitari ili bilo kojem žičanom instrumentu.

Iako danas postoji veliki broj aplikacija kojima je moguće odraditi ovaj važan korak pre svirke, štimeri sa štipaljkom za pričvršćivanje na glavu gitare pokazali su se najpreciznijim zbog svoje blizine vibracijama žica. Neki od njih, poput tc electronic Polytune štimera nude mogućnost provere štima svih žica odjednom, dok su na tržištu dostupne i kombinacije štimera, snimača i metronoma.

02. DRŽAČ ZA TRZALICE

Držač za trzalice/Photo: Promo
Držač za trzalice/Photo: Promo

Ništa nije lakše nego izgubiti trzalicu, ali stvar je posebno nezgodna kad je izgubite na bini pred publikom usred svirke. Nikakav problem ako imate držač za trzalice.

Dunlupov model posebno je praktičan jer se jednostavno zakači na stalak za mikrofon.

03. KAPODASTER

Kapodaster/Photo: Picabay.com
Kapodaster/Photo: Picabay.com

Kapodaster za gitaru je mala sprava koja podseća na štipaljku i postavlja se na polja vrata gitare (spada u standardni pribor za gitaru) i izuzetno je korisna u puno situacija. Jedan od boljih prijatelja svakog gitariste.

Na tržištu su dostupni raznorazni modeli, ali jedan posebno zanimljiv je Spider, jedinstveni kapodaster koji omogućava individualno podešavanje svake žice.

04, PICK PUNCH – SPRAVA ZA IZRADU TRZALICA

Pick Punch/Photo: Promo
Pick Punch/Photo: Promo

Bez obzira koliko trzalica kupili, gitarista će se bez sumnje u jednom trenutku naći bez ijedne na vidiku. Ova inovativna spravica omogućava da bilo koji komad plastike pretvorite u trzalicu. U većini slučajeva najbolje funkcioniđe sa plastičnim karticama (poput bankovnih i sl.) ili plastičnim poklopcima.

05. KAIŠ ZA GITARU

Kaiš za gitaru/Photo: Promo
Kaiš za gitaru/Photo: Promo

Kvalitetan i pouzdan kaiš (remen) za gitaru izuzetno je važan svakom gitaristi. Osim što moraju biti kvalitetni kako instrument ne bi završio na podu bine, treba da pruže i udobnost, pa obratite pažnju na kvalitet materijala i podesivost dužine. Pritom, ima ih i u jedinstvenom stilu i dizajnu pa uvek možete da pronađete neki koji bi odgovarao baš vašem omiljenom gitarisit. Ako nema lock sistem, kožni završetak kaiša je must-have.

06. ERNIE BALL TOOLKIT

Rrnie-ball-musician-s-tool-kit/Photo: Promo
Rrnie-ball-musician-s-tool-kit/Photo: Promo

Jedan od najboljih all-in-one setova za održavanje instrumenta. U njemu se nalazi sve što vam treba za čišćenje, podmazivanje ili zamenu žica, ali i kvalitetan set ključeva.

07. VOX AMPLUG

Vox Amplug/Photo: Promo
Vox Amplug/Photo: Promo

Spravica u koju ćete se zaljubiti i vi i gitarista kome je poklonite. Vox amPlug je pojačalo za slušalice koje uključite direktno u gitaru, spojite svoje slušalice na Vox amPlug i podesite parametre po želji.

Ima ga u više modela i super je jednostavan za korišćenje. Takođe možete da ga spojite sa svojim pametnim telefonom i džemujete sa svojim idolima dok vežbate omljenu pesmu. A svi ostali uživaće u – tišini.

08. SET PROFESIONALNIH SLUŠALICA

Slušalice/Photo: Pixabay.com
Slušalice/Photo: Pixabay.com

Svaki gitarista barem jednom mesečno ima suludu želju da svira u gluvo doba noći dok svi u kući spavaju. Saglasno prethodnom predlogu, kvalitetne studijske slušalice su must-have.

09. HEET SOUND PLUS E-BOW

HEET SOUND PLUS E-BOW/Photo: Promo
HEET SOUND PLUS E-BOW/Photo: Promo

Ova genijalna spravica, kad se postavi na žice, omogućava da svaka gitara zvuči kao bilo koji drugi instrument, od duvačkih do žičanih. Koliko je zabavan ovaj komadić tehnologije, otkrićete tek kad ga isprobate.

10. XVIVE U2 WIRELESS SISTEM ZA GITARU

Xvive-audio-u2-wireless-system/Photo: Promo
Xvive-audio-u2-wireless-system/Photo: Promo

Ok, ovo je skup poklon, ali je genijalna stvar. Xvive U2 je digitalna bežična tehnologija koja pruža neverovatan kvalitet zvuka, jednostavno se postavlja i posebno je pouzdana za sve muzičare koji ne žele da se zamaraju s kablovima ispod nogu, a odgovara svim pojačalima i instrumentima. Kristalno čisto emitovanje signala pokriva područje od 30 metara, a baterijsko napajanje može da traje do 5 sati. Nema više saplitanja na kablove!

A EVO I JOŠ NEKIH IDEJA…

HL/Izvor: mixer.hr

 

Previous post

TAMARA KEZZ OVOG PETKA U KULTURNOM CENTRU LAB U NOVOM SADU

Next post

Kad su gitara i glas sve što je potrebno... Da li ste već preslušali "Dodirom slobode" Ivana Škrabea

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *