Home»Muzika»WOW! Gitarista grupe Queen će za Novu godinu iz NASA kontrolnog centra lansirati novi singl. Doslovno…

WOW! Gitarista grupe Queen će za Novu godinu iz NASA kontrolnog centra lansirati novi singl. Doslovno…

7
Shares
Pinterest Google+

Taman smo se zapitali šta posle neverovatnog uspeha filma “Bohemian Rhapsody” i svemir nam je posalo odgovor. Brajan Mej lansiraće novi singl. Doslovno. 

Brajan Mej/Photo: facebook@@BrianMayCom
Brajan Mej/Photo: [email protected]@BrianMayCom

Brajan Mej, legendarni gitarista još legendardnije grupe Queen najavio je kako svoj novi singl (prvi posle 20 godina) planira da objavi za Novu godinu i to iz NASA kontrolnog centra, i pošalje ga prema svemirskoj sondi “New Horizons”.

Pored toga što je svetski poznati muzičar, Mej je i doktor astrofizike pa će novi singl posvetiti upravo NASA misiji “New Horizons” koja će upravo u danu dolaska Nove godine dotaći najudaljeniji deo svemira ikada dosegnut u istoriji ljudskog istraživanja. Njegova pesma takođe sadrži i kratak isečak govora naučnika velikog Stivena Hokinga.

– Ovaj projekat dao mi je neku novu energiju – rekao je Mej i dodao: – Izazov mi je i uzbuđen sam što mogu da spojim dve ljubavi svog života: astronomiju i muziku.

– Inspirisala me ideja šta će ova misija ostvariti, doći do najudaljenijeg dela svemira do kojeg je ljudski faktor uspeo da stigne – to će biti najudaljenija tačka koji smo ikad imali priliku da proučavamo putem slike koju neka svemirska letelica emituje nazad na zemlju. Smatram da utelotvoruje ljudski duh i želju za razumevanjem svemira u kojem živimo.

Brajan Mej/Photo: YouTube printscreen
Brajan Mej/Photo: YouTube printscreen

– Svako ko je ovoj misiji, još od lansiranja u januaru 2006, posvetio toliko puno svoje energije sigurno će imati osećaj kao da se i sam nalazi u tom malom, ali neustrašivom svemirskom vozilu… Kroz “oči” tog robota-vozila počećemo da učimo i po prvi otkrivamo detalje od kojih se sastoji Kuiper Belt Object i tako prikupiti dragocene tragove o tome kako je nastao naš Sunčev sistem.

Mej samostalni singl nije snimio još od 1998. godine kada je objavljen “Why Don’t We Try Again” s albuma “Another World”.

Osim zbog ove svemirske akcije, Brajan Mej ima i još jedan veliki razlog za slavlje budući da su podaci pokazali kako je klasik grupe Queen, “Bohemian Rhapsody” najemitovanija pesma 20. veka. Takođe, istoimeni film je najgledaniji (i najisplativiji) muzičko-biografski film svih vremena dok je Rami Malek verovatno ostvario ulogu života.

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

Oskarovka Ema Stoun u novom spotu Pola Makartnija

Next post

OVO JE STVARNOST... SVIDELO NAM SE ILI NE: Drejk je najslušaniji muzičar u istoriji Spotifya

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *